İstanbul fırtınaya teslim

Meteoroloji tarafından günlerdir yapılan uyarıların ardından İstanbul sağanak ve fırtınaya teslim oldu. Şimşeklerin gökyüzünü aydınlattığı gecede bazı bölgelerde büyük su birikintileri oluşurken, şiddetli fırtına çatıları uçurdu, ağaçları kökünden söktü. Bazı iş yerleri ve evleri su bastı.

Gece geç saatlerde İstanbul'da etkili olmaya başlayan sağanak ve fırtına bir anda hayatı felç etti. Gök gürültülü ve sağanak şeklinde yağan yağmura gökyüzünü aydınlatan şimşekler eşlik etti. Bazı noktalarda sağanak nedeniyle kazalar meydana gelirken, ev ve iş yerlerini su bastı. Ağaçlar da fırtınanın şiddetine dayanamadı. Anadolu yakasında kökünden sökülen ağaçlar yollara devrildi.

- Maltepe'de okulun çatısı uçtu

Maltepe'de şiddetli rüzgar nedeniyle bir okulun çatısı çökerek o sırada yolda park halinde olan 6 aracın üzerine devrildi. Olayda can kaybı yaşanmaDI.

İstanbul fırtınaya teslim - Resim : 1

İstanbul hava durumu

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, sağanak yağmurun bugün de ara ara devam edeceğini açıklarken vatandaşlardan dikkatli olunması istendi. Günler öncesinden başlayan uyarılarda, açık alanlarda fırtına olduğu saatlerde dolaşılmaması ve balkonlardaki eşyalara dikkat edilmesi vurgulanmıştı.

İstanbul fırtınaya teslim - Resim : 2
Ayakkabı satıcısı mallarını kurtarabilmek için ekiplerle birlikte mücadele verdi.

Esenyurt’ta bir ayakkabıcı dükkanı sular altında kaldı

Esenyurt Doğan Araslı Bulvarı üzerinde bulunan ayakkabıcı dükkanı da yağmur nedeniyle sular altında kaldı. İşyerinin üst katında oturan sahibi ise, şiddetli yağmurun başladığını görünce dükkanını kontrol etmek istedi. Aşağıya inen işyeri sahibi, dükkanının sular altında kaldığını görünce itfaiyeden yardım istedi. Ekiplerin gelme süresi içerisinde, sahibi kendi imkanlarıyla işyerindeki suları dışarıya atmaya çalıştı. Ayakkabıları zarar gören işyerinin sahibinin dükkandaki suları çıkartma çalışmaları ise güvenlik kamerasına yansıdı.

İstanbul fırtınaya teslim - Resim : 3
Bazı noktalarda biriken sular nedeniyle araçlar yolda kaldı.

Şiddetli rüzgar ağaçları yerinden söktü

Kartal ilçesi, Uğur Mumcu Mahallesi, Akzambak Sokak’ta rüzgarın şiddetine dayanamayarak saat 03.30 sıralarında yola devrilen ağacı ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri kaldırdı. Ağaç devrildiği sırada yolda ve kaldırımda kimsenin olmayışı büyük bir facianın önüne geçti. İtfaiye ekipleri dev ağacı parçalara bölerek yol kenarına aldıktan sonra yol tekrardan kullanıma açıldı.

İstanbul fırtınaya teslim - Resim : 4
Fırtına nedeniyle kökünden sökülen ağaçlar ekipler tarafından kaldırıldı.

Yağmur ve rüzgar sebebiyle de bazı noktalarda ağaçlar köklerinden ve gövdelerinden savrularak yola düştü. Ağaçların düştüğünü gören vatandaşlar durumu hemen zabıta ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Bakırköy’de ise Sultançiftliği ve İncirli Caddesi civarında devrilen ağaçlar yolları ve apartman önlerini kapattı.

Şiddetli rüzgar sonucu uçan çatı otomobilleri parçaladı

İstanbul fırtınaya teslim - Resim : 5
Uçan çatılar, yakınlarda bulunan otomobillere zarar verdi.

Fırtınanın ve sağanak yağışın başlamasının hemen ardından Maltepe ilçesi, Zümrütevler Mahallesi, Nazım İlker Sokak’ta yer alan altı katlı bir binanın çatısının bir bölümü yola uçtu. Saat 03.00 sıralarında meydana gelen olayda yolda kimsenin olmayışı büyük bir faciayı önledi. Sokak üzerinde yer alan oto galeri dükkanın önünde duran beş otomobile isabet eden parçalar büyük maddi hasara neden oldu. Galeri sahibi Serhat Cansız, “Başımıza geldi, doğal afet. Rüzgardan ötürü binanın çatısı uçmuş arabanın üzerine düşmüş. Allah beterinden saklasın, arabalar kötü durumda. Toplam beş arabanın üzerine çatı düşmüş, bir tanesi zaten paramparça, bir tanesinin önü yok, tavanı yok. Diğerlerinin de üzerinden geçmiş gitmiş. Bir tane araç zaten perte geçti diğerleri de on on beş bin var. Halledeceğiz artık kayıp olmasın diye” ifadelerini kullandı.

Esenyurt’ta bir kamyonet kontrolden çıkarak tarlaya uçtu; 1 yaralı

İstanbul fırtınaya teslim - Resim : 6
Kayganlaşan zemin nedeniyle kontrolden çıkan kamyonun sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 03,00 sıralarında Esenyurt Haramidere Tem Bağlantı Yolunda meydana geldi. 34 VG 9853 plakalı Kamyonetin sürücüsü yolda ilerlediği sırada yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki tarlaya uçtu. Kazada kamyonet sürücüsü yaralanırken, yoldan geçen diğer sürücüler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri kamyonet üzerinde inceleme yaparken, sağlık ekipleri ise yaralı sürücüye müdahalede bulundu. Yapılan müdahalenin ardından yaralı sürücü en yakın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekiplerinin kazayla ilgili çalışmaları sürüyor.

İSTANBUL °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı… Yağışların saat 18.00 sıralarında etkisini kaybetmesi bununla birlikte yeni güne başlarken gece saatlerinde yeniden etki kazanması bekleniyor.

ANKARA °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleye kadar hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İZMİR °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, yurdun batı kesimlerinde sıcaklıkların 4 ila 6 derece arasında düşeceği ve yağışlı havanın gün boyu etkili olması bekleniyor. İç ve güney kesimler için de fırtına ve dolu uyarısı yapıldı.

Günlerdir devam eden uyarıların ardından sıcaklıklar düştü beklenen yağmur İstanbul’da gece saatlerinde başladı. Şiddetli sağanak yağışla birlikte sıcaklıklarda da hissedilir derecede düşüş görüldü. Öte yandan yurdun batı kesimlerinde etkili olan yağışlarla birlikte özellikle güney ve iç kesimlerde de şiddetli rüzgâr ve fırtınanın etkili oldu. Peki, yağmur ne zaman duracak? İstanbul’da yağmurun etkisini akşam saatlerinde kaybetmesi gece yeniden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın başlaması bekleniyor.