Mahkeme o tabelayı görünce davayı reddetti

İstanbul Sarıyer'de 2 sene önce yetişkinler için yapılan spor alanında oyun oynayan 9 yaşındaki Emir Kağan Yarıcı'nın, spor aleti çenesine batarak yaralandı. Mahkeme o tabelayı görünce davayı reddetti.

Mahkeme o tabelayı görünce davayı reddetti

Aile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) aleyhine 600 bin liralık tazminat davası açarken İdare Mahkemesi, çocuğun oynadığı alanda "15 yaşından küçük çocukların spor aletlerini kullanması yasaktır" şeklinde tabela bulunduğunu göstererek davayı reddetti.

Bir üye olay yerinde keşif yapılmadan ve bilirkişi raporu gelmeden İBB'nin kusurlu bulunmadığı sonucuna varıldığını belirterek karara şerh koydu. İstinaf başvurusunda bulunan aile ve aile avukatı Cemal Cantuğ Kurucu ise olay yerinde keşif yapılmasını istedi. 

Ne olmuştu?

 Avukat Cemal Cantuğ Kurucu'nun İstanbul 12. İdare Mahkemesi'ne sunduğu dava dilekçesine göre olay şöyle gerçekleşti: Olay tarihi olan 29 Temmuz 2020'de 9 yaşında olan Emir Kağan Yarıcı, Sarıyer'de bulunan Hidayetlin Bağı Parkı'na gitti. Arkadaşlarıyla birlikte parkta oyun oynayan Yarıcı'nın 'şah damarına çok yakın konumda bulunan' çenesine parkta bulunan spor aletinin demiri battı. Çocuğunun çenesinde kalıcı iz kaldığını ve görme yetisini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten anne Özgül Demir, avukatı aracılığıyla İBB'ye ceza ve tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde İBB'nin söz konusu spor aletlerine gerekli bakım ve onarımı yapmadığı, hizmet kusurunda bulunduğu öne sürülerek toplamda 600 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açıldı.

Mahkeme o tabelayı görünce davayı reddetti - Resim : 2