İstanbul, Sivas, Çorum, Tokat, Çankırı şimdiden diken üstünde… Mayıs’ta hortlayacak, aman kimseyi öldürmesin

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Türkiye'nin korkulu rüyası olan kırım kongo kanamalı ateşine ilişkin endişeler de arttı. Geçtiğimiz sene İstanbul, Sivas, Çorum, Tokat, Çankırı'da çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan bu hastalığın bu sene büyük tehlike yaratmaması önlem alınması isteniyor.

İstanbul, Sivas, Çorum, Tokat, Çankırı şimdiden diken üstünde… Mayıs’ta hortlayacak, aman kimseyi öldürmesin

Türkiye'de yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olduğu bilinen kene ısırıkları geçtiğimiz sene başta İstanbul, Sivas, Çorum, Tokat, Çankırı olmak üzere çok sayıda ilimizde ciddi sıkıntılara ve ölümlere neden olmuştu. 

YAZ AYLARININ YAKLAŞMASIYLA ENDİŞE ARTTI

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kırım kongo kanamalı ateşine ilişkin endişeler de arttı. Vatandaşlar hastalığın ciddi ölümlere neden olmaması için şimdiden şehirlerde ilaçlama ve benzeri önlemlerin alınmasını talep ediyor. 

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ NEDİR?

​​​​​Kırım Kongo kanamalı ateşi, kenelerle bulaşan, ateş ve kanamayla seyreden ölümcül bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastalık etkeni hastalıkla aynı ismi taşıyan bir virüstür. Kırım Kongo virüsü, dünyadaki en tehlikeli kene ile bulaşan virüstür.