İstanbul'da taksi sayısı yeterli mi? Tartışma yaratan açıklama

İstanbul'da taksi sayısının artırılmasına ilişkin tartışmalara İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. tv100 canlı yayınında görüşlerini aktaran Aksu, "İstanbul'da taksi sayısının artırılmasına ihtiyaç yok" dedi. İşte detaylar...

İstanbul'da artan nüfusun ardından taksi sayısının artırılmasına ilişkin çalışmalar gündem oldu. Vatandaşların zamlar nedeniyle taksiye binmesi zorlaşırken taksimetre fiyatlarına zam gelmesi gerektiği yorumları tartışma yaratan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu tv100 canlı yayınında dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Aksu, "İstanbul'da taksi sayısının artırılmasına ihtiyaç yok" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

İstanbul'da trafik sorunu var. Aplikasyon sorunu var. Dijitalleşme sorunu var. Eğitim sorunu var. Bu sorunlar çözülürse zaten taksi sayısının artışına gerek olmadığı ortaya çıkacak. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin taksi analiz raporunda da açıkça ifade ediliyor. Nüfusa göre taksi sayısı yeterlidir.

Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu'nun taksi sorunuyla ilgili sorusunu Eyüp Aksu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin taksi plakası verme yetkisi yoktur" diye yanıtladı.

Eyüp Aksu, "Ekrem (İmamoğlu) bey seçilmeden önce İstanbul'un nüfusu ile şu anki nüfus arasında ne kadar artış olduğunu inceleyelim. Sizin o kızınızı almayan vatandaşı biz meslekten ihraç edersek daha kızınıza kimse yanlış yapamaz. Bu yetki belediyede. Belediye görevini yapmıyor" ifadelerini kullandı.

Aksu, "Bize yetkiyi verseler o taksici arkadaşımız o yanlışı bir daha yapamaz. İstanbul'da hukukçuları artırırsanız hukuk düzeni değişir mi?" dedi.

Hacıbektaşoğlu, Aksu'nun sorusuna, "Vatandaşın gidebileceği 3 bin avukat olsun. Görün bakalım o avukatlar ne hale getirir sistemi" diye yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ‘taksi taşımacılığı düzenlenmesine yönelik 5 bin adet yeni taksi' teklifi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantılarında ele alınmaya devam ediyor.