İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Yalova için resmi açıklama geldi. Çok hızlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Yalova'da kentsel dönüşüm çalışmalarının ciddi şekilde hızlandırılacağını açıkladı.

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Yalova için resmi açıklama geldi. Çok hızlanacak

Marmara bölgesinde beklenen büyük bir depreme karşı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

"MARMARA'DA DÖNÜŞÜMÜ BİR AN EVVEL HIZLANDIRACAĞIZ" 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Beştepe’de dün gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Kentsel dönüşüm yasasının önümüzdeki günlerde Meclis'ten büyük bir destek alarak yasalaşacağını düşündüğünü ifade eden Özhaseki, "Yasa yürürlüğe girer girmez İstanbul ve Marmara’nın dönüşümünü bir an evvel hızlandıracağız" dedi.

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Yalova için resmi açıklama geldi. Çok hızlanacak - Resim : 1

KONUTLARIN İNŞASI HIZLA DEVAM EDİYOR 

Bakan Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulduğunu hatırlatarak, "Çalışmalarımız sürüyor, yönetmeliklerini hazırlayıp yayınlayacağız. Kentsel Dönüşüm Başkanlığımız eliyle de ülke genelindeki dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız. Bilim insanları ‘Deprem öncesindeki hazırlık için yapılan 1 birim harcama, deprem sonrasında 7 misline çıkıyor’ diyor. Biz, ülkemizdeki sağlıksız yapı stokunu yenilemekte kararlıyız" dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde evlerin teslim zamanına ilişkin de konuşan Özhaseki, şunları kaydetti:

"6 Şubat depremlerinden zarar gören şehirlerimizde 200 bin konutumuzun inşası hızla devam ediyor. Şu anda yaklaşık 50 bin konut ve köy evimizin inşaatını bitirmek üzereyiz. İnşallah aralık ayında Sayın Cumhurbaşkanı'mızla birlikte biten konutlarımızı hak sahiplerine teslim edeceğiz. Alt ve üstyapısıyla, yollarıyla yeni şehirler inşa ediliyor. İşlerimiz kolay değil ama Allah'ın izniyle üstesinden geleceğiz."

"FAHİŞ FİYAT ARTIŞINI KABUL ETMEYECEĞİZ" 

Özhaseki, deprem bölgesinde faaliyet gösteren beton firmalarıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Gerçek maliyeti bin 300 lira civarında olan bir mikap betona, ‘nakliye fiyatları arttı, ekipman bulamıyoruz, agrega bulamıyoruz, işçi ve usta bulamıyoruz’ gibi bahanelerle 3 bin liraya kadar bedel isteniyor. Biz bunun fahiş fiyat artışı olduğunu ve kabul edilemez olduğunu, piyasa gerçekleriyle uyuşmadığını ifade ettik. Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçeceğimizi belirttik" diye konuştu.

İLK EVİM ARSADA KASIM SONU 

İlk Evim Arsa projesindeki son duruma ilişkin de bilgi veren Özhaseki, "Şimdi İstanbul'da bir de ‘Yarısı Bizden’ kampanyası var. Sosyal konut var 250 bin İstanbul’da. Bunların projesinin programını da kasım ayı sonuna kadar bitiririz. 1 milyon 20 bin vatandaş müracaat etmiş. ‘Biz evimizi yenileriz, siz bize para verin, bizi destekleyin’ diye" açıklamasını yaptı.

Marmara bölgesindeki illerimiz arasında İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Yalova yer alıyor.