İstanbul Ticaret Odası sandık başına gitti

İstanbul Ticaret Odası meslek komitelerinde görev yapacak temsilcilerini seçmek için oy kullanmaya başladı. Peki, İTO seçim sonuçları ne zaman belli olacak? İTO seçim sandıkları ne zaman açılacak? İşte detaylar...

İstanbul Ticaret Odası sandık başına gitti

İstanbul Ticaret Odası meslek komitelerinde görev yapacak temsilcileri seçmek için sandık başına gitti. Yeniden aday olan İTO Başkanı Şekib Avdagiç ile Murat Kalsın arasında gün içerisinde yaşanacak yarışta tansiyonun yüksek olması bekleniyor.

Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) yapılan seçimlerin birinci aşamasını oluşturan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri, Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) başladı.

Şirketler, İTO'da kendilerini 4 yıl boyunca temsil edecek meslek komitesi ve meclis üyelerini seçmek için oy kullanmaya geldi. 

Bugün akşam 17.00'den itibaren açılmaya başlayacak 247 oy sandığı, İTO'daki 81 Meslek Komitesi Üyelerini ve bu komitelerden İTO Meclisi'nde görev alacak isimleri belirleyecek.

Oy kullanmaya gelen Mahmut Yıldız, "Oylarımızı kullanmaya geldik. Silivri'den geliyorum, 2 saatte geldim. Normalde 45 dakikaya geliyordum. Buraya ulaşmakta çok zorluk çektik. Seçime yoğun bir talep var" dedi.

Turgay Gül, "Geçtiğimiz yıllardaki seçimlere göre çok fazla bir yoğunluk var. Böyle taleple karşılaşmaktan dolayı mutluyuz, herkesin kendi sektörüne sahip çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

Ahmet İbaç, "Çok güzel bir birliktelik var, herkes seçime katılım göstermiş. Sektörlerimiz daha çok güçleniyor. İnşallah hayırlısı olur" dedi.