İstanbul'da 2014'ten sonra en kötüsü oldu... Son gelen verileri çok ürkütücü, İstanbullular acil bakmalı

Kış aylarının kurak geçmesinin ardından bahar kar yağışı ve sağanak yağışlarla gelse de, verilere göre İstanbul'daki barajlar hala risk altında. Yıllara göre barajların doluluk oranlarının grafiği paylaşıldı. Geçtiğimiz son yıllarda doluluk oranları İstanbul için yeterli olsa da, bu yıla ait verilerin, grafiğin en doluluk oranı en az yılı olan 2014'ten sonra en az olduğu görülüyor. İstanbullular, bu yaz su sorunu yaşayabilir.

İstanbul'da 2014'ten sonra en kötüsü oldu... Son gelen verileri çok ürkütücü, İstanbullular acil bakmalı

İklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye'de, kurak geçen kış aylarının ardından kuraklık grafikleri paylaşılmış, korkunç durum ortaya konmuştu. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yağmur ve kar yağışlarının artması vatandaşları sevindirmiş, kuraklığın biteceğini düşündürmüştü. Pek çok ilimizde etkili olan kar yağışı baraj sularının doluluk oranlarını arttırdı. Ancak 16 milyondan fazla insanın yaşadığı tahmin edilen İstanbul için aynı durum geçerli olmayabilir. İstanbul'da bulunan barajların geçtiğimiz yıllardaki doluluk oranlarına ait grafik paylaşıldı. İstanbul için durum vahim görünüyor. İstanbullular, bu yaz susuz kalabilir. 

İstanbul'da 2014'ten sonra en kötüsü oldu... Son gelen verileri çok ürkütücü, İstanbullular acil bakmalı - Resim : 1

2014'TEN SONRA EN KÖTÜ YIL 

2013 yılından başlayarak her yıl aynı tarihlerde paylaşılan verilerin bir araya getirildiği grafikte, son yıllarda barajların doluluk oranları tatmin edici yüzdelerde olsa da bu yıl, İstanbul'un kışı tamamen yağışsız geçirmesi sebebiyle veriler hiç iyi görünmüyor. Grafikte en düşük olarak yüzde 30 doluluğa sahip yıl 2014'ten sonra, yaşadığımız 2023 yılında doluluk oranı yüzde 46 görünüyor. Bu oranlar, şimdiden sıcak yaz günlerinde durumun ne olacağını şimdiden düşündürmeye başladı. İstanbullular, bu yıl su sorunu yaşayıp yaşayamacaklarını merak ediyor.