İstanbul’da Bağcılar için paylaşıldı ama Bakırköy, Avcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler için de durum aynı! Buralarda yaşayanlar hemen baksın

İstanbul’da Bağcılar için paylaşılan bir görsel gündem oldu. Görselde Bağcılar bölgesinde deprem toplanma alanlarının azlığına ve bina sıklığına dikkat çekildi. Ancak olası büyük İstanbul depreminde Bakırköy, Avcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler gibi ilçelerde de ciddi hasarlar bekleniyor.

İstanbul’da Bağcılar için paylaşıldı ama Bakırköy, Avcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler için de durum aynı! Buralarda yaşayanlar hemen baksın

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin ardından gözler Büyük İstanbul depremine çevrildi. Uzmanlar, Kahramanmaraş'taki depremin İstanbul depremini tetiklemeyeceğini açıkladı ancak vatandaşlar her ihtimale karşı şimdiden önlem alınmasını talep ediyor. 

BAĞCILAR'IN HAVADAN GÖRÜNTÜSÜ

Sosyal medyada da bu konuya ilişkin bir fotoğraf gündeme oturdu. Söz konusu fotoğrafta Bağcılar'ın havadan görüntüsü yer aldı. Binaların birbirine sıklığı gözden kaçmazken, deprem toplanma alanlarının az oluşu da dikkat çekti. 

VATANDAŞLARIN BİLDİRMESİ GEREKİYOR

Ayrıca bölgede yaşayan vatandaşların riskli olarak gördükleri binaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı il müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor. 

DİĞER İLÇELER DE RİSK ALTINDA

İstanbul'da sadece Bağcılar değil, çevresinde yer alan Esenler, Esenyurt, Güngören gibi ilçeler  de risk altında. Ayrıca Bakırköy, Küçükçekmece ve Bahçelievler gibi bölgelerin birinci derece risk alanı olduğu biliniyor. 

İşte o fotoğraf:

İstanbul’da Bağcılar için paylaşıldı ama Bakırköy, Avcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler için de durum aynı! Buralarda yaşayanlar hemen baksın - Resim : 1