İstanbul'da Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Avcılar, Küçükçekmece hepsi derinden etkilenecek! Yüzde 150 arttı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde sera ve tarlalar hasar gördü. Bu nedenle sebze üretimi ve lojistiğinde aksama olduğu belirtildi. Söz konusu aksamaların etkisiyle İstanbul pazarlarında artış olduğu gözlemlendi. Esnaf, dereotu, ıspanak gibi ürünlerin deprem bölgesinden geldiğini belirterek sebze fiyatlarında yüzde 150 artış olduğunu ifade etti.

İstanbul'da Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Avcılar, Küçükçekmece hepsi derinden etkilenecek! Yüzde 150 arttı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetinde yaşanan depremlerin ardından bölgedeki sera ve tarlaların zarar görmesi sebze fiyatlarında artışa neden oldu.

 İstanbul'da Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Avcılar, Küçükçekmece hepsi derinden etkilenecek! Yüzde 150 arttı - Resim : 1

YÜZDE 150 ARTIŞ

Bölgelerden gelen Maydanoz, dereotu, ıspanak, pırasa, beyaz lahana, roka gibi ürünlerin çoğunda yüzde 150 civarında artış olduğu ifade edildi.  Fiyat artışının 3-5 gün geçerli olduğunu belirten hal esnafı, daha sonrasında ise fiyatların normal döndüğünü söyledi.

“ÜRÜN SATARKEN ZORLANDIK”

Hale gelen ürünlerin birçoğunun deprem bölgesinden geldiğini belirten hal esnafı Nurullah Dağıstanlı, “Bilhassa bu mevsimde maydanoz, dereotu, ıspanak, pırasa, beyaz lahana, roka gibi ürünlerin çoğu deprem bölgesinden geliyor. Afetten kaynaklı kimsenin bu ürünleri toplamaya zaman ve gücü olmadı, ürünlerde yüzde 150 civarında artış oldu. Bu ürünlerin geneli Hatay, Adana gibi illerden geliyor. Biz ürün satarken zorlandık” dedi.