Yeni yılın ilk gününde on binlerce kişi bir kez daha Milli İrade Platformu ve İnsanlık İttifakı öncülüğünde Galata Köprüsü'nde buluştu.
Ayasofya, Sultanahmet, Taksim, Yeni Cami, Süleymaniye ve Fatih camilerinde kılınan sabah namazının ardından Sultanahmet Meydanı'nda toplanmaya başlayan on binlerce kişi, İstanbul'un dört bir yanından Galata Köprüsü'ne yürüyüşe başladı.
Birçok sendika, 400'e yakın sivil toplum kuruluşu ile spor kulüplerinin de destek verdiği yürüyüşe geçen yıllarda olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanından kitlesel katılım oldu.
Eylemde ateşkes ilan edilmesine rağmen İsrail'in Filistin'de devam eden saldırıları ve Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekildi.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Filistin'deki katliama "dur" demek için yeni yılın ilk gününde Galata Köprüsü'nde düzenlenecek eyleme katılmaları için tüm vatandaşlara çağrıda bulundu.
"Bütün vatandaşlarımızı soğuk havaya aldırmadan gelmelerini bekliyoruz." diyen Beşinci, ""Sanatçılar, fenomenler, vakıflar, cemiyetler, camialar, spor kulüplerimiz, taraftarlarımız, kınamanın ötesine geçsinler, sahaya, sokağa gelsinler. Bu şahitliğe katkıda bulunsunlar. Tarihe vicdan kaydı düşsünler ve burada olsunlar. Bütün vatandaşlarımızı, milletimizi buraya bekliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi alışmıyoruz, kanıksamıyoruz, sinmiyoruz, susmuyoruz. Filistin'i asla unutmuyoruz." ifadelerini kullandı.
Galata Köprüsü'nde buluşan vatandaşlar zaman zaman tekbir getirip, "Yaşasın küresel intifada", "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı
ELLERDE TÜRK VE FİLİSTİN BAYRAKLARI
Süleymaniye Camisi'nde de sabah namazının ardından vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile yürüyüşe başladı.
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan Galata Köprüsü'nde düzenlenen eylemde konuştu.
BİLAL ERDOĞAN'DAN GAZZE MESAJLARI
Galata buluşmasında İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, dünyaya şu mesajı verdi:
"Rabbim gözyaşları akan annelerin gözyaşını dindirsin. Rabbim, gece gündüz bu dava için çalışan Cumhurbaşkanımıza güç versin. Rabbim, bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Gazze'de yaşanan asla bir savaş değildir. Gazze'de yaşanan sadece bir güvenlik meselesi değildir. Gazze'de yaşanan bir halkın sistematik biçimde yok edilmeye çalışıldığı bir soykırımdır.
"NETANYAHU'YU RABBİMİZ KAHRÜPERİŞAN EYLESİN"
Bu soykırım sadece bombalarla yapılmıyor. Açlıkla, susuzlukla, soğukla yapılıyor. Bugün Filistin'de derme çatma çadırlar içinde insanlar var. O insanlara yardımları engelleyen zalim bir zihniyet var. Netanyahu'yu Rabbimiz, kahrüperişan eylesin. Savaşın bir hukuku vardır. Yaşam hakkının yok edilmesi savaş suçudur. Bu suçlar merkezi kararlarla yönetilmektedir. İsrailli vatandaşların desteğiyle yürütülmektedir. Bu bir çatışma değildir, devlet gücüyle yok etme siyasetidir.
"İSRAİL SİYONİZMİ BUGÜN NAZİZMDİR"
Dünyanın Rusya-Ukrayna savaşı çıktığında takındığı tavrı düşünün. Ambargoların uygulandığı bir dünya bir yanda, diğer yanda Netanyahu ile kol kola bir dünya var. Bu işte tam bir zillet. Meselemiz bir halkla değil. Kudüs'e, Selahaddin Eyyubi'den bugüne hükmetmiş ecdadımızla Yahudi'si, Hristiyan'ı, Müslümanı bir arada yaşamıştır. Bizim meselemiz tıpkı Nazizim gibi Siyonizmledir.
Açlığın silah olarak kullanılması tarihin karanlık sayfasını hatırlatmaktadır. İsrail Siyonizm'i bugün Nazizm'dir ve insanlık bununla yüzleşmelidir. Gazze yıkılmıştır ve Gazze'yi yıkan onarmalıdır. İsrail savaş suçlarını tazmin etmekle yükümlü tutulmalıdır.
"İSRAİL'İN TAZMİNATIYLA GAZZE İNŞA EDİLMELİDİR"
Gazze'nin inşası İsrail'in vereceği tazminatla yapılmalıdır. İsrail tarafından silahlandırılan yerleşimciler, Batı Şeria'da Filistinlileri hedef almaktadır ve bu birbirinden kopuk değildir. Filistin'in toprak bütünlüğü tanınmadan mücadelemize ara vermeyeceğiz. Bu soykırım sürecinde Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ne diyecek diye herkes takip etti.
ERDOĞAN'DAN BOYKOT ÇAĞRISI
Türkiye artık güçlü bir Türkiye. Ticaretin devam ettiği yalanlarının aksine, lehimize olmasına rağmen İsrail ile ticareti kestik. Gazze'ye en fazla yardımı ulaştıran ülke olduk. Korkmadan Hakkı'ı haykırdık. Bu milletin tarihinden gelen bir duruştur. Bizim milliyetçiliğimiz zulme karşı dik durma anlayışıdır. Şimdi mücadelemizi boykotla sürdürmek zorundayız.
"BARIŞIN GÜVERCİNİ SAVAŞIN KARTALI"
Zulüm sadece silahla değil para akışıyla sürüyor. Boykotla zulmün devam etmesine dur diyeceğiz. Burada bulunan sizler, insanlığın vicdan tarafında saf tuttunuz. Biz sinmeyeceğiz, susmayacağız, Filistin'i unutturmayacağız. Biz mücadelemizden Gazze, Kudüs, Mescid-i Aksa özgür olana kadar sürdüreceğiz inşallah. Barışın güvercini olan milletimiz, gerektiğinde savaşın kartalı olmaktan geri durmamıştır, durmayacaktır."