İstanbul'da 4.8 büyüklüğünde deprem!

Saat 16:37'de İstanbul ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.8 merkezini ise Silivri açıklarını olduğunu açıkladı.

İstanbul'da 4.8 büyüklüğünde deprem!

Depremin merkez üssü Silivri'ye 22 kilometre uzaklıkta, derinliğinin ise 17 kilometre olduğu belirtiliyor. 

AFAD'dan önemli açıklama

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından AFAD, sabahtan bu yana Marmara'da meydana gelen çok sayıda meydana gelen depremle İstanbul'da meydana gelen depremin birbiri ile ilgili olmadağını açıkladı.

AFAD'ın açımlamasında "Marmara Denizi'nde, Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Şarköy yakınlarında oluşan depremler farklı fay segmentleri üzerinde meydana gelmiştir." denildi.

Bir önceki deprem 24 Eylül'de olmuştu

24 Eylül 2019'da da İstanbul'da Silivri merkezli bir deprem olmuş, depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 4.7, AFAD ise 4.6 olarak açıklamıştı. Depremde kentte korku yaşanırken can ve mal kaybı yaşanmamıştı.

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, başta AFAD Koordinasyon Merkezi olmak üzere 155, 156, 112, 110 ve diğer çağrı merkezlerine deprem sonrasında, depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmediğini, herhangi can, yaralama ve mal kaybı ihbarının olmadığını açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kandilli Rasathanesi verilerine göre Marmara Denizi'nde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirterek depremin çevre illerde de hissedildiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Marmara Denizi'nde başta İstanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim.”

Depremin ardından İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun."

İstanbul'da 4.8 büyüklüğünde deprem! - Resim : 3