İstanbul'da filmlere konu olacak tesadüf başına geldi: Tacizciden kaçarken bindiği taksiden Cumhuriyet savcısı çıktı

İstanbul'da filmlere konu olacak olay 25 yaşındaki Kübra K.'nın başına geldi. Genç kadın yolda yürürken bir adamın tacizinden kaçmak için önüne gelen taksiye atladı. Tacizciyi sert kayaya çarptıracak detay ise takside cumhuriyet savcısının bulunmasıydı. O sırada takside yolculuk yapan Cumhuriyet Savcısı Ayşe Gül Gürer olaya yerinde müdahale etti. Durumu polis ekiplerine bildirmesinin ardından ise tacizci gözaltına alındı. tv100'den Halil Sadri Yılmaz'ın özel haberi...

İstanbul’da bir kadın sokakta tacize uğradı. Genç kadın peşindeki adamdan kurtulmak için yoldan geçen taksinin önüne atladı. Mağdur kadın ne kadar şanslıysa tacizci adam da o kadar şansızdı. Çünkü takside yolculuk eden kişi, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Ayşe Gül Gürer’di. Filmlere konu olacak o tesadüf Halil Sadri Yılmaz’ın özel haberinde.

Olay geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul Kadıköy’de meydana geldi. Kübra K. (25) evine dönmek için sokakta yürüyordu. Peşine bir erkeğin takıldığını fark etti, hızlı adımlarla yürümeye başladı. Erkek de hızlandı, kadınla tanışmak istedi. Kadının reddetmesi üzerine tacizci, kadını omzundan tuttu “Seni eve ben götüreceğim” diyerek tacizini ısrarla sürdürdü. Paniğe kapılan genç kadın, yoldan geçen taksinin önüne atladı. “Peşimde tanımadığım biri var. Ne olur beni de götürün” diyerek yardım istedi.

TACİZCİ SERT KAYAYA ÇARPTI

Kadın ne kadar şanlıysa tacizci adam da o kadar şanssızdı. Çünkü taksinin içinde yolculuk yapan kişi Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Ayşe Gül Gürer’di. Savcı Gürer, yardım isteyen kadını taksiye aldı. Korku içindeki mağdur kadın olay yerinden bir an önce ayrılmak istedi fakat tacizci, izin vermedi. Hayatında ilk defa gördüğü Kübra K. için “Bu kız benim sevgilim, siz yalan söylüyorsunuz. Bana kimliğinizi gösterin” dedi. Savcı Ayşe Gül Gürer, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipleri, tacizciyi nöbetçi savcıdan aldığı talimatla gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli Mustafa E. yurtdışına çıkış yasağı ve imza şeklindeki adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak tacizci hakkında “Cinsel taciz” suçundan dava açtı.

“ŞANSIMA SAVCIYLA KARŞILAŞTIM”

Yaşadıklarını tv100’e anlatan Kübra K. “Ben o gün çok şanslıydım, tabi o gün çok korkuyordum. Bunun farkında değildim o an fakat böyle bir tesadüf olması çok güzel. Polisi aradıktan sonra Savcı gelmedi, direkt bindiğimiz araçta Savcı Hanım vardı. Şansıma böyle bir şeyle karşılaştım. Ben ne kadar şanslıysam o adam da o kadar şanssızdı” dedi.

Kübra K. şöyle devam etti: “Savcı Hanım o günden sonra da beni arayarak manevi anlamda destek verdi. Sokakta herkes birbirine laf atıyor, önüne gelene dokunmaya çalışıyor. Daha önce benim de başıma gelmişti, şikayet etmemiştim; Sürecin bir sonuca varmayacağını düşündüğüm için. Ama mesela bunda ben şanslı olduğum için ve Ayşegül Hanım’la karşılaştığım için bir sonuca vardık.”