Meteoroloji il il saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına..!

Meteoroloji bölge bölge, il il kritik uyarılarda bulundu... Akşam saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin sağanak, Sivas, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji il il saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına..!

Meteorolojiden alınan son verilere görelere göre; Kıyı Ege, Antalya çevreleri, Çanakkale'nin güney ilçeleri, Balıkesir'in batı kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin yağmur ve sağanak, Sivas, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji il il saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 2

Yağışların gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz'de ( Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop) kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden olası yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 3

Rüzgarın; Batı Karadeniz'de gece saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden olası yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması onusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji il il saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 4

Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il saat verdi!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına..! - Resim : 5

Sıcaklıkların yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.