İstanbul Valiliği duyurdu! İstanbul’da kamu çalışanları idari izinli mi? Kamuda mesai var mı, kimler idari izinli sayılacak?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya duyurdu! İstanbul’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu çalışanlarına idari izin verildi. Hayatı olumsuz etkileyen hava koşulları ulaşımda aksamalar olabileceği belirtilirken vatandaşlar buzlanma, don ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Peki, İstanbul’da kamu çalışanları idari izinli mi? Kamuda mesai var mı, kimler idari izinli sayılacak? Yarın idari izin var mı? İşte detaylar…

İstanbul Valiliği duyurdu! İstanbul’da kamu çalışanları idari izinli mi? Kamuda mesai var mı, kimler idari izinli sayılacak?

İstanbul’da soğuk hava ve yer yer tipi şeklinde yoğun kar yağısı ulaşımı ve hayatı olumsuz etkiliyor. Gün içinde ulaşımda aksamalar olabileceği uyarıları yapılırken Meteoroloji kuvvetli rüzgarla birlikte tipi beklendiğini duyurdu. İstanbul Valiliği de yaşanabilecek aksaklıkları önlemek için tedbirler almaya devam ediyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurumları ile ilgili kararı açıkladı.

İSTANBUL’DA KAMU ÇALIŞANLARI İDARİ İZİNLİ Mİ?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle hamile ve engelli kamu çalışanlarının izinli sayılacağını açıkladı.

Açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan son verilere göre kentte aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve kuvvetli rüzgarla birlikte tipi beklendiği belirtildi. 

Açıklamada, alınan meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, sağlık kurumlarında görevli olanlar hariç, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personel ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli kadın personelden 10 ve daha küçük yaşta çocuğu bulunanların, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın bir gün süreyle idari izinli sayılacağı duyuruldu.