Kendilerine kod adı veren çocuk gasp çetesi çökertildi

İstanbul'da yaşları 17 ile 20 arasında değişen gasp çetesi, İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında yakalandı. Öte yandan yakalanan çete üyeleri kendilerine kod isim bile vermişlerdi.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü özel ekipleri kendilerine kod veren çocuk gasp çetesini yakalamak için özel ekip kurdu. 80 saat kamera kayıtları izlendi ve sonunda o çete tespit edilerek çökertildi. 

5 ilçede işe çıkıyorlardı

Bakırköy, Beyoğlu, Esenler, Esenyurt ve Şişli bölgelerinde işe çıkıyorlardı. Önce gasp yapacağı bölgeye geliyorlar. Kendi aralarında kısa bir sokak toplantısı yapıyorlardı.

Hepsinin bir kod ismi vardı; Azat, Ester, Şahin, Mami.

Kurt sürüleri gibi hareket ediyorlardı. Bölgesinde güvenlik görevleri varsa onları oyalamak için ellerinden geleni yapıyorlardı.

Kadın üyelerin oyalama taktiği 

Beyoğlu'nda hedeflerini gasp edecekleri sırada bekçileri görünce gurubun kadın üyeleri onları oyalama taktiğine geçti.

Gurubun aranmayan, suç kaydı olmayan kadın üyeleri bekçilerin yanına giderek özellikle kendileri ile ilgili gbt yaptırıyor zaman kazanıyorlardı.

Bu sırada diğer üyeler hemen hedefine yöneliyorlardı.

Kurt sürüsü gibi adeta hedefini takip ediyorlar ve kameraların olmadığı alanda eylemlerini gerçekleştiriyorlardı.

O mont çeteyi ele verdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekiplerin kamera kayıtları incelemesi sırasında zanlıların birinin montu dikkatini çekti.

Çift renkli mont ile eyleme gelen kişi lider azat kod isimli Rızan Ş.’idi. Suç dosyası kabarık olan Rızan Ş. ve arkadaşları kısa sürede despit edildi.

Polis çete elemanlarının bir kiralık evde kaldığını tespit etti. Mami kod isimli Şahin K, Ester kod isimli Eyüp E, şahin kod isimli Doğan S, Erken E. ve Yaprak T. gözaltına alındı.

Suç makinesi çıktılar

Yakalanan zanlıların yağmadan hırsızlığa, yaralamadan gaspa kadar 50 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. 

Sorgularının ardından savcılıga sevk edilen 6 kişi tutuklararak cezaevine gönderildi.