İstanbul'da kilisede bir kişiye silahlı saldırı! Maskeli katiller ayin sırasında bir kişiyi öldürdü

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde bir kişiye ayin esnasında silahlı saldırı yapıldı. Çok sayıda ekip olay yerine sevk edilirken saldırıya uğrayan kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria İtalyan kilisesinde, bir kişiye pazar ayini sırasında silahlı saldırı oldu.

Maskeli 2 kişi ayine katılan C.T.'ye silahlı saldırı düzenledi. C.T. olay yerinde hayatını kaybetti.

Saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldı, operasyonlar sürüyor.

İstanbul'da kilisede bir kişiye silahlı saldırı! Maskeli katiller ayin sırasında bir kişiyi öldürdü - Resim : 1

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

İKİ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek "Olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" açıklamasında bulundu.

İstanbul'da kilisede bir kişiye silahlı saldırı! Maskeli katiller ayin sırasında bir kişiyi öldürdü - Resim : 2

ÖMER ÇELİK: SİLAHLI SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır" dedi.

İstanbul'da kilisede bir kişiye silahlı saldırı! Maskeli katiller ayin sırasında bir kişiyi öldürdü - Resim : 3

MURAT KURUM RAHİBİ ARAYIP TAZİYELERİNİ İLETTİ

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, kilisedeki saldırı sonrası Rahip Anton Bulai'i arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Kurum, "Sarıyer Büyükdere Mahallemizde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesindeki ayin esnasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Rahip Anton Bulai'i arayarak başsağlığı dileklerimi ilettim. Yüzlerce yıllık kardeşlik hukukumuzu ve bir arada yaşama irademizi hedef alan bu alçak saldırılar asla hedefine ulaşamayacak" ifadelerini kullandı.

VALİ GÜL: TEK BİR KİŞİYE SALDIRI OLDU, YARALI YOK

İstanbul Valisi Davut Gül, saldırının tek bir kişiye yönelik olduğunu olayda yaralı kimsenin bulunmadığını açıkladı.

İstanbul'da kilisede bir kişiye silahlı saldırı! Maskeli katiller ayin sırasında bir kişiyi öldürdü - Resim : 4

SANTA MARİA KİLİSESİ TARİHÇESİ 

Saldınının gerçekleştiği kilisenin köklü bir geçmişi var. Meryem Ana Doğuş Kilisesi veya Santa Maria İtalyan Latin Katolik Kilisesi (İtalyanca: Convento Natività della B.V. Maria di Büyükdere), İstanbul'un Sarıyer ilçesi, Büyükdere semtinde bulunmaktadır. İstanbul Boğazı'nda bulunan tek Latin Katolik Kilisesi'dir. İnşaatına 1864 yıllarında başlanmış ve 1866 yılında ibadete açılmıştır. Mimar Gaspare Fossati tarafından Neoklasik tarzda, iki katlı ve bazilika planlı bir kilise olarak tasarlanmıştır.