İstanbul'da kurban pazarlarında denetim

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Kurban pazarlarına denetimler yapılıyor.

İstanbul'da kurban pazarlarında denetim

İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Bahçelievler’deki kurban pazarında denetim yaptı. Karaca, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince denetimlerin devam edeceğini belirtti. Yol kontrollerinde şu ana kadar yaklaşık bin 500 büyükbaş ve 4 bin küçükbaş hayvanın geçişine izin verilmediğini ve karantina ünitesine alındığını söyledi. İdari para cezası olarak yaklaşık 7 milyon lira uygulandığını ifade etti. Kurban hareketlerinin yoğunlaştığı 29 Mayıs’tan itibaren denetimleri sıkılaştırdıklarını belirten Karaca, çalışmaların son güne kadar devam edeceğini söyledi.

Bahçelievler’deki geçici kurban satış yerinde hijyen kuralları ve gerekli belgelere ilişkin denetim gerçekleştirildi. Denetimde İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ile birlikte diğer yetkililer de yer aldı. Karaca, Tarım Cebimde uygulamasını kullanarak denetimi gerçekleştirdiği belirtildi. 29 Mayıs’tan itibaren yaklaşık bin 500 büyükbaş ve 4 bin küçükbaş hayvanın geçişine izin verilmediği, yaklaşık 7 milyon lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

Karaca, kurban yerlerinde hastalıklı hayvanlar için karantina alanlarının bulunduğunu belirtti. Hayvanların sağlık durumu ve aşıları gibi bilgilerin kontrol edilerek pazara alındığını söyledi. Kurban kimlik bilgilerinin Tarım Cebimde uygulamasından görülebileceğini ifade etti.

29 Mayıs’tan itibaren yaklaşık 7 milyon lira idari para cezası kesildiği vurgulanan Karaca, hiçbir problem olmadığını belirtti. Satıcılar da kontrollerden memnun olduklarını ve rahat bir şekilde satış yapabildiklerini dile getirdi.