İstanbul'da o mahallede sadece 8 seçmen sandığa gidecek! “Gündüz çok yoğun olan bir bölge 150-200 bin nüfus var”

İstanbul'da, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde en az seçmene sahip mahalle 8 seçmenle Sarıdemir Mahallesi oldu. Mahallede muhtarlık için oy kullanılmayacak. Mahalledeki seçmenler, bitişikte bulunan Demirtaş Mahallesi'ndeki okulda oy kullanacaklar. Mahalle esnafı ve muhtar azası Levent Karaaslan, seçmen sayısının 8'e düştüğünü belirtti ve muhtarlık seçiminin bu dönem yapılmayacağını açıkladı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul'da 11 milyon 314 bin 516 kişi sandığa gidecek. İstanbullu seçmenler 33 bin 228 sandıkta oy kullanacak. En çok seçmen bulunan ilçe 642 bin 455 kişi ile Esenyurt olurken en az seçmenin bulunduğu ilçe 13 bin 682 kişi ile Adalar oldu. İstanbul'da en düşük seçmene sahip mahalle ise 8 seçmenle Fatih'in 57 mahallesinden biri olan Sarıdemir Mahallesi oldu. Mahalledeki seçmenlerin, bitişikte bulunan Demirtaş Mahallesi'ndeki Mimar Sinan İlkokulu'ndaki oy kullanacağı öğrenildi. Sarıdemir Mahallesi'nin muhtarlığını ise Kıble Çeşme Caddesi'nde şekerci dükkanı işleten Cemal Mustafa Turgut'un yaptığı öğrenildi. Sarıdemir Mahallesi'nin muhtarı ve azalarından edinilen bilgiye göre önceki yerel seçimlerin aksine, mahallede muhtar seçimi yapılmayacağı öğrenildi. Mahalle esnafı ve aza Levent Karaaslan durumla ilgili bilgi verdi.

“BEN DE O SEÇMENLERDEN BİRİYİM VE BURADA AZAYIM"
Aza Levent Karaaslan, “Biz seçildiğimizde 12-15 kişi arası bir seçmen vardı, şu anda seçmen sayısının 8'e düştüğünü biliyorum. Aldığımız bilgiye göre muhtarlık bu seçimde olmayacak, başka bir mahallede kullanacağız oyu. Ben de o seçmenlerden biriyim, hatta burada azayım" diye konuştu.

“8 KİŞİ AYNI SANDIKTA OY KULLANACAĞIZ"
Karaaslan, “Demirtaş Mahallesi'nde Mimar Sinan İlkokulu'nda 8 kişi aynı sandıkta oy kullanacağız. Buradaki seçmen de burada esnaf arkadaşlar, ikamet ediyorlar. Gündüz çok yoğun olan bir bölge 150-200 bin nüfus var buranın ama akşam olduğu zaman nüfus azalıyor burada" şeklinde konuştu.

“YİNE AZALIK İÇİN ADAY OLACAKTIM"
Karaaslan, “Ev az olduğu, dükkan çok olduğu için böyle. Tabi, vatandaş da buraya Eminönü'ne gezmeye geliyor, akşam ise nüfus düşüyor. Muhtarlık seçimi olsaydı yine azalık için aday olacaktım" dedi. 

“35 SENEDİR DEVAM EDEN MUHTAR VARDI"
Esnaf Gürbüz Sabutçu, “Burada 8 kişi oy kullanıyor. En düşük sayı 10 kişi belirlenmiş diye biliyorum o sebeple başka mahalleyle birleşti. En iyisi de o oldu, burada yaklaşık 35 senedir devam eden bir muhtarımız vardı, o da dinlenmeye alındı artık diyelim. İnanın burada kim seçmen, kim oy veriyor 35 yıllık esnafım tanımıyoruz onları. Muhtemelen, buradaki iş hanlarındaki bekçilerdir, onlar da başka mahalle ile birleşip orada kullanacaklar" dedi. 

“BURADAKİ MUHTARLIK SAÇMA SAPAN"
Esnaf Tahir Köse ise, “Burada gündüz nüfus dehşet ama gece in cin top oynuyor. 8 tane seçmenin de burada oturduğunu ben zannetmiyorum. Burada muhtarlık var, buradaki muhtarlık saçma sapan bir muhtarlık. Muhtarın yapacağı bir şey yok ki, her şey E-Devlet'ten çözülüyor artık" dedi.