İstanbul’da ruhsatsız tabanca denetimi yapıyorlardı: Silah imalathanesi buldular!

Tuzla’da asayiş büro ekipleri ruhsatsız tabancı denetimi yaparken, Pendik’te ruhsatsız silah üretimi yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Ruhsatsız tabancı üretimi yapan iki işyerine operasyon düzenlendi. Operasyonda silah üretiminde kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi ve 8 kişi gözaltında alındı.

İstanbul’da ruhsatsız tabanca denetimi yapıyorlardı: Silah imalathanesi buldular!

Tuzla'da Asayiş Büro ekiplerinin yaptığı denetimlerde üzerinde ruhsatsız tabanca bulunan bir kişinin yapılan sorgulamalarında, Pendik'te ruhsatsız silah üretimi yapıldığına dair bilgiye ulaşıldı. Ekiplerin yaptığı operasyonda iki ayrı işyerine baskın düzenlendi. Güllübağlar ve Ramazanoğlu Mahalle'sinde faaliyet gösteren 2 farklı işyeri incelendiğinde, teknoloji ve plastik imalat şirketleri görünümü verildiği tespit edildi. İş yeri yetkilileri olan Ş.M.G. ve İ.G. isimli şüpheliler ile birlikte toplam 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul’da ruhsatsız tabanca denetimi yapıyorlardı: Silah imalathanesi buldular! - Resim : 1

ÇOK SAYIDA SİLAH MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Adreslerde yapılan aramalarda, 8 adet polimer kabza çerçevesi, 381 adet yiv ve seti açılmış namlu, 650 adet sürgü, çok sayıda icra yayı, kabza emniyet parçası, gez-tetik ve pim parçaları ele geçirildi.

İstanbul’da ruhsatsız tabanca denetimi yapıyorlardı: Silah imalathanesi buldular! - Resim : 2

Aramaların yapıldığı sırada iş yerine şüpheli bir aracın geldiği görülmesi üzerinei araç şoförünün iş yerine hammadde getirdiğini söylemesinin ardından, H.S. isimli şüpheli gözaltına alınarak araçta arama gerçekleştirildi. Yapılan aramada, 738 adet sürgü ele geçirildi.

İstanbul’da ruhsatsız tabanca denetimi yapıyorlardı: Silah imalathanesi buldular! - Resim : 3

“SİLAH İMALATI VE TİCARETİ”

Ayrıca işyerinde yapılan incelemeler neticesinde ruhsatı olmadığı tespit edilen iş yeri, zabıta görevlilerince mühürlendi. Konu ile ilgili yakalanan ve "Silah imalatı ve ticareti" suçundan adliyeye sevk edilen şüphelilerden  A.Y., işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. H.S. hakkında adli kontrolle serbest kalırken, E.G., T.G., Y.A., İ.G., S.A., Ş.M.G. ve H.G. isimli şüpheliler ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul’da ruhsatsız tabanca denetimi yapıyorlardı: Silah imalathanesi buldular! - Resim : 4