İstanbul'da seçim tekrarlanırsa Süleyman Soylu mu aday olacak?

İstanbul için YSK'nın karar vermesi beklenirken, kulislerde "seçimin tekrarı" kararının çıkması durumunda Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım'ın yeniden aday olmayacağı, yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aday olacağı iddiası konuşuluyor. Her iki isme de bu iddia soruldu...

İstanbul'da seçim tekrarlanırsa Süleyman Soylu mu aday olacak?

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyük Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili itirazlar hakkında bugün karar vermesi bekleniyor. Siyaset kulislerinde ise "seçim tekrarlanırsa..." senaryoları konuşuluyor. Kulisleri hareketlendiren iddia ise seçim tekrarı durumunda Cumhur İttifakı'nın adayının Binali Yıldırım yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olacağı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "seçim tekrarlanmalı" çıkışının ardından Süleyman Soylu'yu bu konuda destekleyeceği konuşuluyor. Bu iddia dün Yıldırım ve Soylu'ya soruldu.

Ramazanın ilk teravih namazını Tuzla Aydınlı Mahallesi'ndeki Şehit Ömer Öner Camisi'nde kılan AK Parti-MHP ittifakının İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Kulislerde dolaşan bilgiye göre yeniden seçim kararı verilirse adaylıktan çekileceğiniz, Devlet Bahçeli'nin, Cumhur İttifakı'nın Süleyman Soylu'yu bu konuda destekleyeceği konuşuluyor" yorumu üzerine Yıldırım, "Az önce söylediğim bu soru için de geçerli. Ortada bir karar yokken şahsımla ilgili böyle bir değerlendirmeyi doğru bulmam." yanıtını verdi.

Bakan Soylu: Adayımız Binali Bey

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Çukurca gezisine katılan Habertürk yazarı Fatih Altaylı da konuyla ilgili Bakan Soylu'ya yönelttiği sorunun yanıtını bugünkü köşesinde şu şekilde aktardı:

"Yemek sırasında Bakan Soylu ile üç beş kelam etme fırsatı buldum.

Tabii ki ilk sorum “İstanbul Seçimi tekrarlanırsa Binali Bey’in aday olmayacağı ve onun yerine sizin aday olacağınız dedikodusu doğru mu?” diye sordum.

“Hayır doğru değil” dedi, “İstanbul’da seçim tekrarlanırsa AK Parti’nin adayı Binali Bey olacak. Kesin” dedi.

Israr ettim.

“Kesin olmasa kesin demem. Adayımız Binali Bey olacaktır ve biz de bütün gücümüzle onu destekleyeceğiz” dedi.

Bakan Süleyman Soylu’nun tavrından anladığım İstanbul seçimlerinin tekrarlanacağını düşünüyor."