İstanbul'da şiddetli deprem!

İstanbul'da saat 13.59'da 5.8 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Can kaybının olmadığı deprem, diğer illerde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi'ne göre deprem sonrası 1 saatlik dilimde 2 ile 4.4 büyüklüğü arasında çok sayıda artçı deprem oldu.

Saat 13.59'da meydana gelen depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi iki kez revize ettikten sonra 5.7 olarak açıkladı. 

AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.8 olarak açıkladı. Depremin merkezi ise Silivri açıkları, derinliği ise 7 km olarak açıklandı. Avrupa Sismoloji Merkezi de depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı.

Artçılar olmaya devam ediyor

Bu depremin ardından ilk bir saat içinde 2 ile 4.4  arasında 10 artçı deprem meydana geldi. Okullar, hastaneler ve AVM'ler hızla tahliye edildi.  Bağcılar ve Eyüp'te bazı binalarda hasar meydana geldi. Avcılar'da bir caminin minaresi yıkıldı. 

İstanbul'da telefon hatlarında kesintiler olurken, pek çok kişi bulunduğu binalardan dışarı çıktı.

Deprem Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bursa'dan da hissedildi.

İstanbul Valiliği okulları tatil etti

İstanbul'de meydana gelen depremin ardından İstanbul Valiliği okulların tatil edildiğini açıkladı.Depremle birlikte büyük panik yaşanan okullarda öğrenciler okul bahçelerine çıkarılmıştı. Veliler okullara akın ederek çocuklarını almaya başladı.

AFAD uyardı: Hasarlı binalara girmeyin

AFAD Daire Başkanı Nurlu, "Önceki depreme yakın bir yerde oldu. Hasarla ilgili bir bilgi gelmedi. Silivri kıyılarında şiddetli hissedildi. Deprem Kuzey Anadolu fayında meydana geldi." dedi. Nurlu, vatandaşlara "Hasarlı binalara girmeyin" uyarısında bulundu.

Silivri Devlet Hastanesi boşaltıldı

İstanbul’da yaşanan depremin ardından Silivri Devlet Hastanesi güvenlik nedeni ile boşaltıldı.
Hasta ve hasta yakınları devlet hastanesi bahçesinde beklemeye devam ediyor.
Öte yandan hastaneye yakın bir binanın çatısının yıkılması sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.