İstanbul'da adeta gök yarıldı!

İstanbul'da çok şiddetli sağanak ve dolu yağışı başladı. Özellikle Avrupa yakasında 11.25 itibariyle çok şiddetli bir yağış başladı. Yer yer dolu yağışının da yaşandığı İstanbul'da sel ve su baskınları olabilir uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü saat 15.25'te bir kez daha uyarıda bulundu.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün dün duyurduğu sağanak yağış beklentisi başladı. İstanbul'un her iki yakasında da etkili olan yağış, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Özellikle Avrupa yakasında şiddetli sağanak yağış devam ederken, art arda düşen yıldırımlar korkuya neden oluyor.

İstanbul'da sağanak yağış başladı. Yağışa bazı vatandaşlar hazırlıksız yakalandığı görüldü. İstanbul Adliyesi'nin bulunduğu Çağlayan'da aniden bastıran yağmur nedeniyle adliyeye gelen vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Bağcılar ve Bahçelievler'de yollar adeta göle döndü. Yağmur suları nedeniyle ara sokaklarda baskınlar oluştu. Caddelerde biriken sular araç sürücülerine ve vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Yenibosna'da bir çöp konteynerinin caddede sürüklendiği görülürken, Bağcılar'da ise dereyolu su altında kaldı. İstanbul'da sağanak yağış etkisini sürdürüyor.

Meteorolojiden flaş açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul'un Avrupa yakasının güney kesimlerinde şiddetli sağanak ve lokal olarak dolu yağışı geçişleri tekrar başladı. Su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.