İstanbul'da silah ticareti operasyonu: Şüpheliler suçüstü yakalandı

Pendik'te ekipler tarafından silah ticareti gerçekleştirildiği belirlenen depoya operasyon yapıldı. Operasyonda silah ticareti yapan bir şahsa 2 bin 864 TL idari para cezası verilirken diğer şahıs için ise adli işlem başlatıldı.

İstanbul'un Pendik ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir adreste silah ticareti yapıldığı belirleyen ekipler, geçtiğimiz Pazar günü saat 17.30 sıralarında belirlenen adresteki depoyu takibe aldı. Takibi yapılan adrese F.A. isimli şüphelinin geldiği ve silah satıcısı olan A.T.’den malzeme aldığı sırada depoya operasyon gerçekleştiren ekipler şüphelileri suçüstü yakaladı.

İstanbul'da silah ticareti operasyonu: Şüpheliler suçüstü yakalandı - Resim : 1

 ÇOK SAYIDA SİLAH İLE PARA ELE GEÇİRİLDİ

Depo içerisinde yapılan aramada, 19 adet uzun namlulu av tüfeği, 24 adet pompalı tüfek, 8 adet dipçik tutmacı, 10 adet pompalı tüfek aparatı, 4 adet pompalı tüfek nişangahı ve 2 bin 500 TL para ele geçirildi. Konu ile ilgili yakalanan şahıslardan F.A.’ya “2521 Sayılı Kanuna Muhalefet” çerçevesinde 2 bin 864 TL idari para cezası uygulanırken, A.T. hakkında “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan adli işlem başlatıldı.

İstanbul'da silah ticareti operasyonu: Şüpheliler suçüstü yakalandı - Resim : 2

İstanbul'da silah ticareti operasyonu: Şüpheliler suçüstü yakalandı - Resim : 3