İstanbul'da Şişli, Kağıthane, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Bahçelievler metrobüs kullananlar! Yolcular içeride kalıyor denmişti, İETT'den açıklama geldi

İstanbul'da metrobüslerde daha sık kullanılmaya başlanan bir yöntem çıktı. Buna göre şoförlerin metrobüsün boş olduğu saatlerde "Duracak" düğmesine basılmaması durumunda duraklarda durmadığı öğrenildi. Metrobüsün her durakta durduğunu düşünen vatandaşların ise bir sonraki durağı beklemek zorunda kaldığı iddia edildi. İETT'den ise konuya ilişkin jet bir açıklama geldi. İETT tarafından yapılan açıklamada, "Metrobüs işleyişi normal şekilde devam edecek" denildi.

İstanbul'da Şişli, Kağıthane, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Bahçelievler metrobüs kullananlar! Yolcular içeride kalıyor denmişti, İETT'den açıklama geldi

İstanbul'da en fazla kullanılan ulaşım ağlarının başında metrobüsler geliyor. Milyonlarca insan her gün okuluna ve işine metrobüsle gidiyor. Metrobüslerin çoğu zaman yoğun olduğuna şahit olunuyor. 

GENELLİKLE OTOBÜSLERDE KULLANILIYOR

İstanbul'da genellikle İETT otobüslerinde kullanılan bir yöntemin ise artık metrobüslerde uygulanmaya başlandığı iddia edildi. Buna göre şoförlerin metrobüsün boş olduğu saatlerde "Duracak" düğmesine basılmaması durumunda duraklarda durmadığı öne sürüldü. Metrobüsün her durakta durduğunu düşünen vatandaşların ise bir sonraki durağı beklemek zorunda kaldığı ileri sürüldü.

İETT'DEN İDDİALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İETT'den ise konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve metrobüsün işleyişine normal şekilde devam edeceği belirtildi. Metrobüsler her durakta durup yolcu indirme bindirme yapacak.