İstanbul'da sular altında kalacak ilçeler belli oldu. Tarih bile şimdiden verildi

Küresel ısınmayla birlikte deniz suyu seviyeleri yükselecek. Deniz suyu seviyelerinin yükselmesiyle birlikte birçok bölge sular altında kalacak. İstanbul'da da deniz suyu yüksekliği nedeniyle sular altında kalacak ilçeler dikkat çekti.

İstanbul'da sular altında kalacak ilçeler belli oldu. Tarih bile şimdiden verildi

Dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma, Türkiye'yi de etkileyerek artmaya devam ediyor. Küresel ısınmanın en büyük etkililerinden biri de deniz suyu seviyelerini yükseltmesi olacak. Deniz suyunun yükselmesi ise birçok bölgenin sular altında kalmasına neden olacak. O bölgeler arasında İstanbul ve kıyıdaki ilçeleri de var. 

"YALILARI BİR KAÇ DEFA SU BASMIŞ OLACAK"

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "2050 yılında Marmara Denizi'nde en az 50 santimetre civarında yükselme makul ihtimalle görüyor olacağız. Yani bu kötümser bir şey ama daha da fazla olabilir. Daha az olması ihtimali daha düşük. Bu da hani deniz seviyesine 50 cm-1 metre arasında yaşayan herkesi birazcık tedirgin etmeli. Yani burada yalnızca boğazdaki yalılardan bahsetmiyoruz. Daha önemli olan Kadıköy'e gittiğinizde mesela Kadıköy Metrosu'nun sol taraftaki çıkışı neredeyse deniz seviyesinden iki karış yukarıdadır. Hani kötü bir lodos fırtınasında onun içine su dolabilir, bunun için de 2050'yi de beklemeyecek muhtemelen. Daha önce de göreceğiz bu problemleri. Boğaz'daki yalıları birkaç defa su basmış olacak 2050'ye kadar" dedi. 

İSTANBUL'DA EN ÇOK YALI HANGİ İLÇELERDE VAR?

İstanbul'da en çok yalının Üsküdar, Beykoz, Sarıyer ve Beşiktaş civarında olduğu biliniyor.