İstanbul'da taksiciler müşteri seçiyor! Tv100 ekibinin taksiciler ile imtihanı!

Özellikle İstanbul'da uzun zamandır tartışılan taksi sorunu hala bir nihayete ermiş değil. Tv100 ekibi İstanbul'da taksi sorununun ne boyutta olduğuna ışık tutmak için Taksim'e gitti. Tv100 muhaberi Gülay Alaca, 40 dakika boyunca bir taksiye binmek için uğraştı. Geçen boş taksiciler önce durdu, sonra türlü bahanelerle ekibimizden uzaklaştı. İşte Tv100'ün özel haberi...

Ne denetim ne de kesilen cezalar fayda etmiyor. İstanbul'da uzun zamandır adeta bir 'taksici terörü' yaşanıyor. Vatandaşlar, boş taksi bulsa da taksiciler müşteri kabul etmiyor. Ya adres beğenmedikleri için bahaneler uğruduyor ya da turistleri alıyorlar. 

Geçtiğimiz günlerde turistlerin de taksicilerin fahiş taksi ücret beklentilerinden rahatsız olduklarını sosyal medya üzerinden dile getirdikleri görüntüler paylaşılmıştı. 

Müşterinin turist olmadığını anlayan boş taksiler, bazen durmadan yoluna devam edip ilerideki turistleri alıyorlar. Tüm taksiciler 'Değişim saati', 'orada trafik var', 'müşteri bekliyor' gibi benzer bahaneler kullanıyolar. 

Birkaç ay önce aynı noktada aynı saat diliminde taksiye binmek için giden Tv100 muhabiri Gülay Alaca 45 dakika beklemişti. Fakat o zaman durdurmaya çalıştıkları taksilerin yüzde 80'i doluydu. Bugün ise taksiciler boş olmasına rağmen farklı bahaneler ile müşteri almadılar.