İstanbul'da tepki çeken ilan! Ev sahinin şartları infial yarattı
Bir emlak sitesinde yer alan ve İstanbul'daki bir daire için açılan ilanda emeklilerin aramaması talep edildi. Emekli maaşına haciz konulamaması gerekçe gösterilirken ayrımcı ifadeler tepkiye neden oldu. Öte yandan ev sahibinin şartları da dikkat çekti.
İstanbul'da bir emlak sitesinde açılan ilan tepkiye neden oldu. Sitedeki ilanın şartları arasında emekliye yapılan ayrımcılık infial yarattı.
"EMEKLİLER ARAMASIN"
İstanbul'un Ümraniye ilçesindeki bir kiralık daire için internet sitesinde açılan ilanda emeklilere yönelik ayrımcı ifadeler yer aldı. Sitedeki ilanda "Emekliye kiralık değildir. Emekliler aramasın" notu düşüldü. İlanın gerekçesi olarak da maaşa haciz konmaması gösterildi.

2+1 daire için emeklilerin başvurusunun kabul edilmeyeceği açıkça belirtilirken bu kararın nedeni olarak emekli gelirlerine yasal olarak el konulamaması gösterildi.
EV SAHİBİNDEN DİKKAT ÇEKEN ŞARTLAR
Öte yandan ev sahibinin yalnızca devlet memuru veya kurumsal çalışanlara evi kiralamak istediği belirtilirken, kiracılardan tahliye taahhütnamesi, adli sicil kaydı, Findex kredi notu ve maaşında haciz bulunmadığına dair belge talep edildi.
"EV TUTMAK İMKANSIZ HALE GELDİ"
Bu koşulların, özellikle emekliler açısından kiralama sürecini neredeyse imkânsız hale getirdiği yorumları yapıldı.
AYRIMCILIK TEPKİSİ
Sosyal medyada geniş yankı uyandıran ilan, yaşa ve gelir durumuna dayalı ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle eleştirildi.