Üniversite öğrencilerine 18 bin TL burs verilecek! Başvurular devam ediyor!

Üniversitede okumaya hazırlanan öğrenciler, eğitim ve konaklama ihtiyaçları için burs araştırmaları yapıyorlar. Dar gelirli aileler çocuklarının üniversite de okumasını istiyor fakat masraflara yetişmek çoğu zaman mevcut ekonomik şartlarda zor olabiliyor. Bu durum aileleri ve öğrencileri burs araştırmalarına yönlendiriyor. Birçok farklı kurum ve kuruluş üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlıyor. Bunlardan birisi de Çelikel Eğitim Vakfı...

Üniversite öğrencilerine 18 bin TL burs verilecek! Başvurular devam ediyor!

Yakında başlayacak olan 2022-2023 güz dönemi için üniversiteli öğrenciler hazırlıklarını yapmaya başladı. Öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik burs imkanı sağlayan Çelikel Eğitim Vakfı bu eğitim yılında öğrenci başına toplamda 18 bin TL geri ödemesiz burs imkanı sağlayacağını duyurdu. 

Başvuru şartlarına uygun olan öğrenciler, burs imkanından faydalanabilecek. Burs başvuru işlemleri 15 Ağustos itibariyle başladı. 

İstanbul'da bulunan devlet üniversitelerinde veya vakıf üniversitelerinde tam burslu olarak okuyan öğrencilere yönelik çeşitli kurumlar burs olanağı sağlamaya devam ediyor. Çelikel Eğitim Vakfı'da bu yıl, üniversite sınavına katılmış ve sayısal, sözel, eşit ağırlık, dil puanı ve TYT puanıyla derece yapan öğrencilere burs verecek. 12 ay olmak üzere toplamda 18 bin TL burs yardımı yapılacak. Herhangi farklı bir durumdan halihazırda burs alan ya da KYK'dan yararlanan öğrenciler de başvurabilir. Burs ödemeleri, Eylül ayı itibariyle başlayacak. Müracaat işlemleri, internet üzerinden online olarak yapılabilir. 

12 ay boyunca toplam 18 bin TL burs ödemesi!

Çelikel Eğitim Vakfı bursları geri ödemesizdir. Burs almaya hak kazanan adayların mezun olduktan sonra veya işe girdikten sonra kuruma herhangi bir ödeme yapmasına gerek yoktur. Burs ödemeleri okulların kapalı olduğu yaz aylarında da öğrencilere ödenmektedir. Öğrencilerin aylık olarak alacağı burs miktarı bin 500 TL olarak belirlenmiştir. 12 ay üzerinden verilen bursun toplam tutarı 18 bin TL'dir. Bursa başvuru yapabilmek için öğrencilerin belirlenen şartları yerine getirmesi gerekmektedir. 

İstanbul'da okuyan öğrenciler başvuru yapabilecek!

2022 YKS sınavına katılmış ve İstanbul'da devlet veya vakıf üniversitelerinde tam burslu okumaya hak kazanmış öğrenciler çelikel Eğitim Vakfı burslarından faydalanabilmektedir. Öğrencilerin burstan faydalanabilmesi için belirlenen puan türlerinden istenilen sıralamaya girmiş olmaları gerekmektedir. 

Üniversite öğrencilerine 18 bin TL burs verilecek! Başvurular devam ediyor! - Resim : 1

Diğer şartlar

- 2022 YKS girmiş olmak

- İstanbul'da yer alan devlet veya vakıf üniversitelerinin yüzde 100 burslu bölümlerine yeni kayıt hakkı kazanmak

- Ailede kişi başına düşen aylık ortalama net gelirin 3 bin TL ve altında olması

Başvurular Online olarak yapılabilecek

Başvuru işlemleri 15 Ağustos-11Eylül tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki adresten direkt olarak başvuru sayfasına giderek gerekli formu doldurarak bursa başvuru yapabilir. Başvuruların sona ermesinin ardından 12-16 Eylül tarihleri arasında başvuru işlemleri incelenecek. 19 Eylül tarihinde ise ön değerlendirme sonuçları adaylar ile paylaşılacak. 

https://celikelegitimvakfi.org/tr/