İstanbul'da yakalanan bombalı eylem hazırlığındaki teröristin keşif görüntüleri ortaya çıktı

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye'ye geçen ve sahte kimlikle İstanbul'da yakalanan bombalı eylem hazırlığındaki Mehdi Mıhçı'nın, İstanbul'da keşif görüntüleri ortaya çıktı. Polis ekipleri saatler süren kamera kayıtları incelemesi sonucu keşif görüntülerine ulaştı. TV100 muhabiri Devrim Tosunoğlu canlı yayında anlattı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye geçen, PKK’nın sözde özel kuvvetlerine mensup, bomba eğitimi veren, İstanbul’da eylem yapmak ve yaptırmak üzere gelen Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı, başarılı bir operasyonla sahte kimlikle İstanbul’da yakalandı." ifadelerini kullandı.

Mıhçı dışında 3 kişi daha gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünün operasyonuyla Mıhçı'yla beraber 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı, bu kişilerin kaldıkları yerde yapılan aramada silah, sahte kimlik ve dijital materyale el konulduğu kaydedildi. Açıklamada, Mıhçı'nın 2014'te terör örgütü PKK'ya katıldığının belirlendiği bilgisi de paylaşıldı.

Bombalı eylem hazırlığındaki terörist tutuklandı 

Terör örgütüne 2014'te katıldığı belirlenen teröristin, örgütün sözde özel kuvvetler yapılanmasında bulunduğu, canlı bomba ve sabotaj konularında eğitim aldığı, bomba yapımı konusunda da uzmanlaştığı ortaya çıktı.

Teröristin ayrıca Kandil bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının geçiş bölgelerine mayın döşediği, geçmiş dönemlerde eylem yapması için çok sayıda örgüt mensubunu Türkiye'ye gönderen grup içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Çalışmaların devamında, Mehdi Mıhçı ile irtibatlı olabileceği değerlendirilen şüphelilerin yakalanması için Güngören'de belirlenen iki adrese baskın yapan polis C.A, E.K. ve M.K'yi de gözaltına aldı. Mıhçı emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli savcı tarafından sorgulanan Mıhçı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Mıhçı, emniyette susma hakkını kullandığını, savcılıkta verdiği ifadeyi tekrar ettiğini ve serbest bırakılmayı istediğini söyledi. Şüphelinin avukatı ise müvekkilinin olayı samimi bir şekilde anlattığını ve inkarda bulunmadığını ifade ederek "Ablasının daha önce örgüte katılıp sonra vefat haberini aldıktan sonra duygusal bir çıkış yaşamıştır. Böyle bir katılım söz konusudur. Kendisini, ne zaman gittiğini ve örgütte yapamayacağını anlayıp ayrılmak istediğini açıklamıştır. Orada yapamadı ve geri döndü. Öncelikle İstanbul'da bir yaşam kurmaya çalışmıştır. Müvekkil, kendi suçunun ortaya çıkmasına aracılık etmiştir. Yeni delillerin ortaya çıkmasına öncülük etmiştir." diye konuştu. Şüpheli avukatı, müvekkilinin patlayıcı maddeye dair eğitim aldığını gösterir bir delil olmadığını savunarak serbest bırakılmasını talep ettiği şüpheli hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Hakimlik kararında, polis raporlarında PKK/KCK silahlı terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda firar ve arama kaydı bulunan şüpheliyle ilgili kayıtlarda, şüphelinin PKK/KCK terör örgütünce talimat verilmesi halinde eylemsel faaliyet konularında örgüt adına inisiyatif alarak sansasyonel nitelikli eylem yapabileceği değerlendirildi. Şüphelinin, Fatih'te bulunan bir iş yerinde olduğunun öğrenilmesi üzerine yanına gidildiği ve kimlik ibraz etmesi istenildiği bildirilen kararda, şüphelinin başkasına ait kimlik ibraz ettiği vurgulandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün tutanakları, şüpheli hakkındaki ifadeler ve fotoğraf teşhisli tanık beyanlarını dikkate alan hakimlik, şüphelinin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Keşif görüntüleri çıktı

Bombalı eylem hazırlığındaki Mehdi Mıhçı'nın, İstanbul'da keşif görüntüleri polisin saatler süren kamera incelemesi sonucu ortaya çıktı.