İstanbul'da yangın faciası! Ünlü gece kulübündeki yangında 29 kişi hayatını kaybetti!

Şişli'de 16 katlı bir binanın en alt katındaki gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. İstanbul Valisi Davut Gül, "Gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var, 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş." diye konuştu. Yangına ilişkin başlatılan soruşturmada, İşletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu.

İstanbul'da yangın faciası! Ünlü gece kulübündeki yangında 29 kişi hayatını kaybetti!

Şişli'de Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı binanın zemin katındaki eğlence mekanında tadilat kaynaklı olduğu düşünülen yangın çıktı.

Gayrettepede yangın faciası: 16 katlı binada yangın, 7 kişi hayatını kaybetti

GECE KULÜBÜNDE PATLAMA

İddiaya göre, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu.

Gayrettepede yangın faciası: 16 katlı binada yangın, 7 kişi hayatını kaybetti

Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı. Yangının büyümesiyle kulüpte ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. 

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 27 ölü - 28

"1987'DE ALINAN RUHSAT 2018'DE YENİLENMİŞ"

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Hepimizin başı sağ olsun. Olayda toplam 23 kişi etkilendi. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş." dedi.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 27 ölü - 31

 

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 27 ölü - 34

5 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangını araştırmak üzere, 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişi görevlendirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangını araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişi görevlendirilmiş olup İstanbul Bölge Müdürümüz olay yerine hareket etmiştir. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 27 ölü - 37

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YANGINLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

"KAÇAK BİR İNŞAAT MÜDAHALESİ VAR"

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 27 ölü - 23

 iSTANBUL BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında çıkan yangın ile ilgili açıklama yaptı.,

"12.54’te buraya gelindi, 24 vatandaşımıza ulaşıldı. 16 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini şimdi öğrendik diğerleri ağır yaralı, hastanede müdahale ediliyor. İçeride yığın bir şekilde inşaat malzemesi var. Müdahale edildiği yerle ilgili herhangi bir yapı, tadilat vs. talebi yok. Dolayısıyla kaçak bir inşaat müdahalesi var. Malzemelerin teker teker altına bakılması söz konusu. 1987 ruhsatlı bir gece kulübü, en son 2018’de ruhsat yenilemesi var, 2006’da itfaiye raporu var. Bütün bu bilgiler incelenecektir."

8 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Yangına ilişkin, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P (26) ve tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47) gözaltına alındı.

Yapılan çalışmada, İ.Ş ve Ş.Ş'nin "kasten yaralama", S.A'nın "cinsel taciz", A.A.P'nin ise "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "kasten yaralama" suçlarından kayıtları olduğu belirlendi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Şişli'dde yaşanan faciayla ilgili Cumhurbaşkanlığı iletişim danışmanı Fahrettin Altun'dan da açıklama geldi. 

Altun, "Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılmış olup yangının bütün detayları incelenecektir" açıklamasında bulundu. 

ÖLEN 13 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Çıkan yangında hayatını kaybeden bazı çalışanların kimliği belli oldu. Kadir Orhanoğlu, Atanur Aladağ, Mehmet Okumuş, Özkan Baş, Gökhan Yıldırım, Alparslan Salih Derelioğlu, Sinan Yılmaz, Ahmad Kabas, Ahmet Sever, Barış Güngör, Emrah Demiroğlu, Yılmaz Kıhrı ve Akin Kıhrı kimliği tespit edilenler arasında. Yangında ölen çalışanlardan Kadir Orhanoğlu'nun 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken, Atanur Aladağ'ın aşçı olduğu belirtildi. Ayrıca baba oğul olan Yılmaz Kıhrı ve Akin Kıhrı'nın tadilatta kaynak ustası olarak çalıştığı belirtildi.

ALEVLERİN BİNAYI SARDIĞI ANLAR ORTAYA ÇIKTI

İstanbul'da yangın faciası! Ünlü gece kulübündeki yangında 29 kişi hayatını kaybetti! - Resim : 9