İstanbul'da Zeytinburnu, Ataköy, Florya, Ispartakule, Kanarya, Ambarlı ve Haramidere için kırmızı alarm! Önlemler alınmak zorunda

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem, Büyük İstanbul depremini de yeniden gündeme getirdi. Uzmanlara göre İstanbul'da yüksek risk altında olan birçok bölge var. Bu bölgeler arasında Zeytinburnu Ayamama Deresi, Ataköy'ün bulunduğu kesimler, Florya Küçükçekmece kıyıları, Küçükçekmece Gölü'nün doğusundaki Nakkaşdere alüvyonları, Azaplı yöresi, Ispartakule, Kanarya Esenkent, Avcılar, Ambarlı ve Haramidere yer alıyor.

İstanbul'da Zeytinburnu, Ataköy, Florya, Ispartakule, Kanarya, Ambarlı ve Haramidere için kırmızı alarm! Önlemler alınmak zorunda

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilimizde büyük yıkımlara neden olan 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından gözler bu sefer büyük depremin beklendiği Marmara’ya çevrildi. Ünlü profesör Celal Şengör, İstanbul’da beklenen depremin de 7 üzeri olacağını dile getirdi.

İLÇE İLÇE SORGULANMAYA BAŞLANDI

Yaşanan felaketin ardından vatandaşlar İstanbul’da hangi ilçelerin risk altında olduğunu araştırmaya başladı. İstanbul’da riskli ilçelerin yanı sıra özel olarak büyük risk taşıyan bölgeler de mevcut.

BAZI MAHALLELER ÇOK RİSKLİ

Zeytinburnu Ayamama Deresi, Ataköy'ün bulunduğu kesimler, Florya (batısındaki heyelan alanları) Küçükçekmece kıyıları, Küçükçekmece Gölü'nün doğusundaki Nakkaşdere alüvyonları, Azaplı yöresi (Altınşehir'in alçak kesimleri), Ispartakule (Alibey Yarımadası'nın batı kısımları), Kanarya (Firuzköy kıyıları), Esenkent, Avcılar (Küçükçekmece Gölü ve Marmara Denizi'ne bakan kıyıları), Ambarlı ve Haramidere büyük risk taşıyor.