İstanbul'daki diş hekimi cinayetinde yeni gelişme! 21 bıçak darbesiyle öldürülmüştü! Sanığın cezası belli oldu!

İstanbul Kadıköy'de diş hekimini muayenehanesinde, 21 bıçak darbesiyle öldüren sanığın cezası belli oldu. Mahkeme, sanığın 'Nitelikli kasten öldürme' ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 'Nitelikli yağma' suçundan 11 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

İstanbul'daki diş hekimi cinayetinde yeni gelişme! 21 bıçak darbesiyle öldürülmüştü! Sanığın cezası belli oldu!

İstanbul Kadıköy'de meydana gelen diş hekimi cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Anadolu Adliyesi 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ziya Ersoy (51) ile tutuksuz sanık Abdullah Artut (41) katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulunuyordu.

 "HER ŞEY İÇİN ÜZGÜNÜM"

Tutuklu sanık Ziya Ersoy daha önceki savunmasında, "Çakralarımı açmak için vücudunun çeşitli yerlerine dokundu" şeklinde savunma yaparken, son duruşmada savunmasını seçti. Sanık Ziya Ersoy savunmasında, "Karakolda ifade baskı ve şiddet vardı. İki, üç kere yere düştüm. Avukat istedim olmaz dediler. İşitme cihazım ve gözlüklerimde yoktu. Savcılıkta da aynı memurlar oradaydı. Karakolda kamerada vardı. O görüntülerde istenebiliyordu. Söylemediğim şeylerde yazıldı. Komple soylediğimi ve darp konuştuğumu anlatmadım. Maktul ile bir kavgam yok. Durduk yere 51 yaşında kaydoldum ve katilliğim tutmuş olamaz. Her şey için üzüldük" dedi.

MAHKEME KARARINI VERDİ!

Esasa ilişkin mütalaasını Cumhuriyet savcısı sanık Ziya Ersoy'un cezalandırılmasını istedi. Kararını mahkeme heyeti heyeti, sanık Ziya Ersoy'un 'Nitelikli kasten öldürme' ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 'Nitelikli yağma' suçundan 11 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Diğer sanık Abdullah Artut ise beraat etti.

 İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ziya Ersoy'un 'Bir suçun ortadan kaldırılması amacıyla kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'Nitelikli yağma' suçundan da 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti. Diğer şüpheli Abdullah Artut ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.