İstanbulkart kullanan herkesi ilgilendiriyor! İADE EDİLECEK!

İstanbulkart için başlatılan kampanyanın detayları belli oldu. 29 Eylül’e kdar uzatılan kampanya’ya katılan İstanbulkart sahipleri kampanyaya katılmaları durumunda anında ücret iadesi alacak. Ancak bunu alabilmeniz için yapmanız gereken belirli adımlar var. Peki İstanbulkart iadesi ne kadar? Kimler İstanbulkart iadesi alabilecek? Detaylar...

İstanbulkart kullanan herkesi ilgilendiriyor! İADE EDİLECEK!

Her geçen gün yeni kampanyaların duyurulduğu İstanbulkart için daha önce duyurulan kampanya güncellendi ve süre uzatıldı. Kapmanyaya katılanların kartına 7.67 TL’lik geçiş hakkı iade edilecek.

İstanbulkart kampanyasına katılmak için yapılması gerekenler

İlk olarak İstanbulkart mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Uygulamayı indirikten sonra abone olmanız ve varsa İstanbulkart’ınızı eklemeniz gerekiyor. İstanbulkart mobil uygulamasının içinde yer alan Dijital kartınızı fiziki kart olmadan da kullanabilirsiniz.

Tüm bu adımlardan sonra diğer yapmanız gerekenler ise şu şekilde;

* İstanbulkart Mobil’den yapılan her 10 toplu ulaşım ödemelerinden biri dijital karta iade edilecektir.

• İstanbul toplu ulaşım geçiş ücretleri değişkenlik gösterdiği için her dijital kart türü kendi tarifesi üzerinden bir otobüs geçiş tutarı kadar iade alacaktır. Dijital öğrenci kart sahipleri 3,74 ₺, öğretmen 5,49 ₺, tam 7,67 ₺ ödül kazanabilecektir.

• Hediye geçiş tutarı elektronik para olarak QR ödemesi yapılan dijital karta yüklenecektir.

• QR kodla geçiş özelliği Marmaray, otobüs, metrobüs, metro ve Şehir Hatlarında geçerli ödeme noktalarında kullanılabilmektedir.

• Kampanyadan daha önce dijital kartları ile geçiş yapmamış İstanbulkart Mobil kullanıcıları yararlanabilir.

• Kampanya dönemi boyunca, kampanyadan birden fazla kez faydalanılabilir.

• Ücretsiz kart sahiplerine dijital kart tanımlanmadığı için bu kampanyadan faydalanamayacaktır.

• Kampanyadan faydalanabilmek için kampanyaya katılmadan önce İstanbulkart’ın kişiselleştirilmiş olması, açık rıza tercihlerinin açık olması ve en az bir ticari elektronik ileti izninin verilmiş olması gereklidir.

• Ödüllendirme bilgisi İstanbulkart Mobil kullanıcılarına push bildirimi ya da SMS olarak yapılacaktır.

• Kullanıcının push bildirimi kapalı olması halinde Belbim AŞ kayıtlarında kullanıcının SMS ticari elektronik ileti izni varsa ödül bilgilendirmesi SMS ile yapılacaktır. SMS ile ticari elektronik ileti izni yoksa kullanıcılara ödül TL yüklemesi yapılacak ancak SMS iletişimi yapılamayacaktır.

• Sistemsel gecikmelerden kaynaklı ödül TL yüklemelerinde oluşabilecek aksaklıklarda BELBİM AŞ müşteri memnuniyeti kapsamında TL ödül yüklemesini en kısa sürede gerçekleştirecektir.