İstanbullu bitmeyen metro çalışmalarından bezdi! 4 yıl önce başlayan ve hala bitmeyen metro inşaatları yüzünden vatandaş çileden çıktı

Yaklaşık 4 yıl önce başlanan İstanbul'daki metro projeleri hala devam ediyor. İnşaat çalışmalarının etrafa verdiği toz toprak, gürültü kirliliği ve en önemlisi de, zaten yoğun olan İstanbul trafiğine olumsuz etkileri nedeniyle, İstanbullular çileden çıkmış vaziyette.

İstanbullu bitmeyen metro çalışmalarından bezdi! 4 yıl önce başlayan ve hala bitmeyen metro inşaatları yüzünden vatandaş çileden çıktı

İstanbul halkı, yaklaşık 4 yıl önce başlanan metro projeleri ile hala sınav vermeye devam ediyor. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde olduğu gibi Pendik'te de 4 yıl önce Kadıköy - Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı metrosuna bağlantı olacak Kaynarca, Çamçeşme, Kavakpınar, Esenyalı, Aydıntepe ve içmeler mahallelerini kapsayacak metro projesini başlatmıştı. Bu projeyi başlattığı tarihten itibaren 4 yıl 6 ay geçmesine rağmen, metro şantiyesinde ne gözle görülebilen bir ilerleme, ne de bitim aşamasında olan bir durak görülüyor. 4 yıl 6 ay önce başlanan metro projesi hala ilk günkü haliyle devam ediyor.

ÇALIŞMIYORLAR!

Metro inşaatının yanında esnaf Köksal Sarıkaya, "Bakanlık havalimanına bile metroyu uzattı ama bunlar 200 metre bile ilerlemedi. Çalışmıyorlar. Çalışmayan metro neden bitsin ki, tabii ki bitmez. Esnaf olarak şikayetçiyiz. Toz toprak oluyor gürültü oluyor sürekli" dedi.

İstanbullu bitmeyen metro çalışmalarından bezdi! 4 yıl önce başlayan ve hala bitmeyen metro inşaatları yüzünden vatandaş çileden çıktı - Resim : 1Yine aynı şekilde Bakırköy - Bahçelievler - Kirazli metro hattı da, 2014 yılında ihale edilmiş, dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaİsmailoğlu, projenin 2018 yılında biteceği müjdesini vermişti. Çalışmalar uzayınca, en son 2023'ün ikinci yarısında hizmete gireceği sözü verilmişti. Fakat çevre düzenlemelerinin bile hala ilk günkü gibi olması, vatandaşı isyan ettirdi.