İstanbullular bunu bilmiyor! İstanbulKart olanlar yaşadı! Yeni kampanya! Hem ücretsiz bin, hem de ücretini geri al

İstanbulkart sahipleri metro, otobüs ve metrobüsleri ücretsiz kullanabilecekler. Ücretsiz kullanımın yanı sıra ödediği ücreti de geri alabilecekler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ya da Belbim'in duyurduğu yeni kampanyalarla bunları yapmak mümkün. işte tüm ayrıntılar ve detaylar...

İstanbullular bunu bilmiyor! İstanbulKart olanlar yaşadı! Yeni kampanya! Hem ücretsiz bin, hem de ücretini geri al

İstanbulkart uygulamasıyla belli dönemlerde belli kampanyalarla İstanbulkartınızla ücretsiz seyahat ve ödediğiniz ücreti geri alma olanağı veriyor.

Sağlıklı bir yaşama da teşvik eden İstanbulkart uygulaması sayesinde hem İstanbul’un dört bir yanında gezebilir hem de sağlılklı kalabilirsiniz. Üstelik bunları ücretsiz yapabilirsiniz. Peki nasıl?

Elinizin altında akıllı telefonunuz varsa tüm bunlardan faydalanmak kolay. Uygulama mağazasından indirdiğiniz İstanbulkart uygulaması sayesinde ücretsiz metro ve metrobüs kullanabilir bazı durumlarda ise ücretinizi geri alabilirsiniz.

İstanbulkart uygulamasında kampanyalar sekmesinde yer alan ve sizin için oluşturulmuş kampanyalara göz atmakta fayda var.

İlk olarak karşınıza çıkacak olan Yürü Be İstanbul kampanyası ile karşılaşacaksınız. Daha önce de bahsetmiş olduğumuz Yürü Be İstanbul kampanyasından kısaca söz etmek gerekirse; haftada 50 bin adım atan metro, metrobüs ve metrolarda ücretsiz geçiş hakkı kazanarak gün içindeki yolculuğunu ücretsiz hale getirebiliyor.

Peki bu kampanyayı nasıl kullanacaksınız?

Yürü Be İstanbul kampanyasını seçtikten sonra Var Mısın 50 Bin adıma seçeneğini seçmeniz ve görevi tamamlamanız yeterli oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu uygulamasıyla hem toplu taşımaya olan teşviki yükseltiyor hem trafiği azaltıyor hem de vatandaşların yürümesini sağlayarak sağlıklı bir yaşamın da kapılarını aralamış oluyor.

İstanbullular bunu bilmiyor! İstanbulKart olanlar yaşadı! Yeni kampanya! Hem ücretsiz bin, hem de ücretini geri al - Resim : 1
Yürü Be İstanbul kampanyasında İstanbullular'ın attığı tooplam adım da gösteriliyor

 

Tüm bunlar için yapmanız gereken tek şey akıllı telefonunuzdan İstanbulkart uygulamasını indirmek ve kampanyalar bölümünde Yürü Be İstanbul kampanyasını seçerek Var mısın 50 bin adıma görevini tamamlamak olacaktır.

Haftada sadece bir kez kullanılabilen bu durumun daha yaygın hale getirilmesi ve sürenin daha kısaltılması için ise çalışmaların başlatıldığı da iddia edildi. Kısa süre içerisin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ya da iştiraki olan Belbim bu kampanyanın gelişmesiyle ilgili yeni duyuruda bulunabileceği de iddia edildi. Ancak bu durum henüz netlik kazanmadı ve resmi bir açıklama da yapılmadı. Ancak Yürü Be İstanbul kampanyası ile metro, metrobüs ya da otobüsü ücretsiz kullanmak hala mümkün.

Tüm bunların yanı sıra yeni bir kampanya daha duyuruldu. Yine İstanbulkart uygulaması ile gerçekleştirilebilen bu kampanyada ise İstanbulkartınız cebinizde kalıyor ve devreye Uygulamadaki dijital kart devreye gidiyor.

İstanbulkart uygulamanızda yer alan dijital kartınız ile otobüslerde yer alan QR kod ile geçişi Dijital kartınızdaki QR ile öde seçeneğini kullanarak geçiş yaptığınızda size bir adet geçiş ücretsiz veriyor ve geçişiniz geri ödeniyor. Ya da bazı durumlarda geçişiniz ücretsiz sayılıyor.

Ancak ücretsiz geçişinizin geri yüklenmesi ya da ücretsiz geçiş hakkınızın olması için dijital kart ile 10 adet geçiş ya da 10 adet kullanım yapmanız gerekiyor.

İstanbullular bunu bilmiyor! İstanbulKart olanlar yaşadı! Yeni kampanya! Hem ücretsiz bin, hem de ücretini geri al - Resim : 2

Bu kampanyayı diğerlerinden ayıran özellik ise her 10 geçişinize ücretsiz bir geçiş tanımlanıyor. Yürü be İstanbul kampanyası gibi haftada bir kez kullanılan bir durum söz konusu değil.

Vatandaşlar Yürü Be İstanbul kampanyası ve Dijital kartını kullanarak metro, metrobüs ve otobüslerde bu sayede ücretsiz geçiş hakkı kazanabiliyor.