İstanbul’u sağanak vurdu: 2 kişi hayatını kaybetti: Meteoroloji uyarmıştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı sağanak yağış uyarısının ardından özellikle İstanbul'un kuzey kesimlerinde sağanak yağmur etkili oldu. Özellikle Başakşehir ve Arnavutköy'de etkili olan yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada sağanak yağışlar sonrasında iki kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarının ardından özellikle İstanbul'un kuzey kesimlerinde sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Arnavutköy'de yollar dereye dönerken birçok ev ve iş yerini su bastı.

Evini su basan vatandaş kovayla suyu boşaltmaya çalıştı. Öte yandan ilçede bazı caddelerde araçlar ilerlemekte zor anlar yaşadı. Arnavutköy'e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı.

 BAŞAKŞEHİR MİLLET KÜTÜPHANESİ SELE TESLİM OLDU: VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

İstanbul'un bazı bölgelerinde sağanak etkili oluyor. Arnavutköy ve Başakşehir'de yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Başakşehir Millet Kütüphanesi’ni su bastığı görüldü. Kütüphanede mahsur kalan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Başakşehir Millet Kütüphanesi sele teslim oldu. 

İstanbul’u sağanak vurdu: 2 kişi hayatını kaybetti: Meteoroloji uyarmıştı - Resim : 1

Başakşehir Millet Kıraathanesi'nde mahsur kalan vatandaşlar tahliye edildi.

Konuya ilişkin Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

İstanbul’u sağanak vurdu: 2 kişi hayatını kaybetti: Meteoroloji uyarmıştı - Resim : 2

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliği, Başakşehir’de sel sularına kapılan iki kişi hayatını kaybettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Başakşehir’de sel sularına kapılan iki kişi hayatını kaybetti. Ekiplerimizin, su baskını yaşanan bölgelere müdahaleleri aralıksız devam ediyor" denildi.

İstanbul’u sağanak vurdu: 2 kişi hayatını kaybetti: Meteoroloji uyarmıştı - Resim : 3

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN UYARI

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’un farklı semtlerinde kuvvetli yağışın olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada "AFAD 112 ihbar hattına gelen su baskını ihbarı:1150, İtfaiye komuta merkezine gelen su baskını ihbarı;1250,  İSKİ su baskını ihbarı:1390,  AKOM beyaz masaya gelen su baskını ihbarı: 25 gelmiş olup, ekipler olay yerinde müdahale etmektedir. Yaralı ve can kaybı yoktur" denildi.

MAHSUR KALANLAR BİNALARIN ÇATISINDA KURTARILMAYI BEKLEDİ

Sel sularının vurduğu Halkalı Gümrüğü'nde de araçlar mahsur kaldı. Gümrük işlemleri için gelen şoförler ve çalışanlar da sel suları nedeniyle içeride bulunan bir binaya sığındı.

İstanbul’u sağanak vurdu: 2 kişi hayatını kaybetti: Meteoroloji uyarmıştı - Resim : 4

METRO İSTASYONUNU SU BASTI

Daha çok Arnavutköy'de etkisini gösteren sağanak yağış Başakşehir'de de etkili oldu. İlçede bazı sokak ve caddeler göle dönerken metro istasyonunu su bastığı da öğrenildi.

İstanbul’u sağanak vurdu: 2 kişi hayatını kaybetti: Meteoroloji uyarmıştı - Resim : 5