İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu

İstanbul'da sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar etkili oluyor. Vatandaşlar, olumsuz hava koşulları nedeniyle zor anlar yaşadı. Yollar ve iş yerleri su altında kaldı. Yer yer trafik durma noktasına geldi. 

İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün art arda yaptığı uyarıların ardından beklenen sağanak ve fırtına İstanbul'a geldi. Gece saatlerinden itibaren etikili olan sağanak yağış zaman zaman etkisini artırarak sürdürdü. Caddeler ve sokaklar göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu - Resim : 1

Sağanak nedeniyle sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar metro ile metrobüs ve otobüs duraklarına sığındı.

İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu - Resim : 2

Yağış nedeniyle sürücüler de yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Kentte, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu ve bağlantı noktalarında yer yer trafik yavaşladı.

İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu - Resim : 3

CADDE VE ALTGEÇİTLER SUYLA DOLDU

İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu - Resim : 4

İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu - Resim : 5

Avrupa Yakası'nda Bakırköy Kennedy Caddesi'nde bulunan bir altgeçit, yağış sonrası suyla doldu. İBB ekipleri ihbar üzerine altgeçide sevk edildi. Ekipler, burada kanal temizliği ve araçla su tahliyesi yaptı. Altgeçidi kullanan sürücüler, biriken su nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu - Resim : 6

İŞYERLERİNİ SU BASTI

İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu - Resim : 7

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde iş yeri su altında kalan kadın, kovalarla suyu boşalttığı görüldü. Mahalledeki İstasyon Caddesi’nin her yağışta su altında kaldığını belirten esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (İSKİ) tepki gösterdi. Bir saatlik yağışta iş yerinin su altında kaldığını belirten Selim Arı, “Burada bir saat içinde yağmur bastı, dükkanı su bastı. Oy zamanı kapı kapı dolaşıyor hepsi, anlatmaya gerek yok. Dükkan su altında kalıyor. Her yağmurda bu oluyor. İSKİ’yi aradık gelen yok, giden yok” dedi.

KUVVETLİ SAĞANAK SONUCU KAĞITHANE'DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu - Resim : 8

Kağıthane'de bir binanın yanında bulunan istinat duvarı yoğun yağış sonucu çöktü. Olay yerine gelen ekipler çökmenin yaşandığı yeri güvenlik şeridiyle kapatırken, ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı öğrenildi.

İstanbul'u sağanak vurdu: Trafik durdu, seferler iptal oldu - Resim : 9

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına bazı uçak seferlerini de iptal ettirdi.

THY ve Pegasus olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün ve yarın İstanbul kalkış ve varışlı bazı uçak seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Bugün için İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan planlanan 49 seferini iptal eden Türk Hava Yolları (THY), yarın da 105 seferini iptal etti. THY’nin iptal edilen toplam sefer sayısı 154’e ulaştı. Pegasus Hava Yolları’nın ise, 44’ü bugün, 38’i de yarın olmak üzere toplam 82 seferi iptal oldu.

İDO VE BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

Fırtına nedeniyle bazı vapur seferleri, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) seferleri iptal edildi.