"İstanbul'u yenilikçiler kazanırsa Kılıçdaroğlu adaylığını tekrar gözden geçirebilir!" tv100 yayınında gazeteci Murat Çelik'ten çok konuşulacak kulis bilgisi...

CHP'de esen değişim rüzgarlarının kongreleri nasıl etkileyeceği konuşulurken tv100'de katıldığı 9'dan 12'ye programında Posta Gazetesi Yazarı Murat Çelik dikkat çeken bir kulis bilgisi verdi. Çelik, İstanbul İl Kongresi'ni değişimcilerin adayı Özgür Çelik'in kazanması durumunda diğer delegelerin saf değiştirebileceğini ve bunun Kılıçdaroğlu'nun adaylığını tekrar gözden geçirmeye götürebilecek bir sürece dahi itebileceğine dikkat çekti.

CHP'deki değişim rüzgarlarının önce İstanbul İl Kongresi ardından ise büyük kurultayı nasıl etkileyeceği konuşulurken tv100'de Kerem Kırçuval moderatörlüğündeki 9'dan 12'ye programında Posta Gazetesi Yazarı Murat Çelik önemli bir kulis bilgisi paylaştı. Çelik, delege yapısını analiz ederek İstanbul İl Kongresi'ni yenilikçilerin adayı Özgür Çelik Kazanırsa, delegelerin saf değiştirebileceğini ve bunun İstanbul'daki 196 delegeyle sınırlı kalmayıp büyük bir harekete dönüşebileceğini hatta Kılıçdaroğlu'nun bu aşamada adaylığını tekrar gözden geçirebileceğinin konuşulduğunu kaydetti.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLARININ YENİLİKÇİLERDEN ÖNDE OLDUĞU KONUŞULUYOR"

Murat Çelik'in tv100'de katıldığı programda yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Parti içinde yine bir mücadele var ve yerel seçim mesaisi CHP'de henüz başlayabilmiş değil. Ankara ve İstanbul'da adaylar açıklandı ancak insanların beklediği hava henüz oluşmadı.

İl kongreleri yapılıyor. Genel merkezin desteklediği adayların belli ölçüde önde olduğu konuşuluyor. Şu anda gözüken Kılıçdaroğlu'nun desteklediği adayların, yenilikçilerden önde olduğu.

Yenilikçileri kısa bir süre önce İmamoğlu'nu destekleyenler diye adlandırıyorduk ancak İmamoğlu İstanbul'da devam edecek dendikten sonra yenilikçilerin hepsi Özgür Özel seçmeni olacak diye okunuyor.

"İstanbul'u yenilikçiler kazanırsa Kılıçdaroğlu adaylığını tekrar gözden geçirebilir!" tv100 yayınında gazeteci Murat Çelik'ten çok konuşulacak kulis bilgisi... - Resim : 1

İSTANBUL İL KONGRESİ İÇİN MATEMATİK HESABI... 

Ayın 8'inde İstanbul İl Kongresi var. İki adaylı bir yarış olacak bu. Cemal Canpolat ilki. Genel Merkezin desteğini aldığını açıkladı. Diğer aday da yenilikçilerin adayı Bahçelievler ilçe başkanı Özgür Çelik.

Bin 370 delege var büyük kurultayda. Bunların 196'sı İstanbul'dan gelecek. Ankara ve İzmir'i de ekleyince toplam 324 delege ediyor ki bu büyük kurultayın yüzde 25'ini ifade ediyor.

İSTANBUL'U 'YENİLİKÇİLER' KAZANIRSA TÜM DENGELER DEĞİŞEBİLİR

İstanbul'dan gelecek delegeler, eğer İstanbul'da Kılıçdaroğlu'nun destek verdiği Cemal Canpolat kazanırsa, bunu Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu koruyacağı şeklinde yorumlayacağız. Ama Özgür Çelik kazanırsa bu, yenilikçilerin İstanbul'u almasıyla beraber şu ana kadar Anadolu'da kongresini bitirmiş, seçilmiş delegelerin tercihlerini de yeniden gözden geçirmeleri gibi bir sonucu da beraberinde getireceğini söylüyor CHP'liler. Hatta bir adım ötesinde şimdiye kadar CHP destekçisi diye bilinen delegeler İstanbul'da yenilikçiler kazanırsa saf değiştirip yenilikçilerin yanına geçebilirler ve böylece 196 delegeyle sınırlı kalmayıp büyük Kurultayın dengesi değişir diyorlar.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİREBİLECEĞİ KONUŞULUYOR"

Yine bir kulis bilgisi daha. İstanbul'da yenilikçiler kazanırsa, buradaki değişim rüzgarı diğer illeri de etkilerse o zaman Kılıçdaroğlu'nun adaylığı bir daha gözden geçirebileceği konuşuluyor."