İstanbul’un Başakşehir, Sultangazi, Ayazağa, Gaziosmanpaşa, Etiler ilçelerine iyi haber gelirken iki ilçeye çok kötü uyarı geldi!

Meydana gelen deprem felaketinin ardından olası İstanbul depremi için senaryolar uzmanlar tarafından masaya yatırılmaya devam ederken megakentte zemini iyi ve kötü olan yerler sıralandı. İyi olan ilçeler arasında Başakşehir, Sultangazi, Ayazağa, Gaziosmanpaşa, Etiler yer alırken kötü zeminler arasında Fatih ve Beşiktaş yer aldı.

İstanbul’un Başakşehir, Sultangazi, Ayazağa, Gaziosmanpaşa, Etiler ilçelerine iyi haber gelirken iki ilçeye çok kötü uyarı geldi!

Olası İstanbul depremi senaryoları milyonlarca insanı tedirgin ederken İstanbul halkının gündeminde ilk sıraya yeni yerleşim planları oturdu. Uzmanlar zemin yapısının kuzeyde daha güvenli olduğunu söylerken, mevcut eski yapı stoğunun yıkılması ve yeni yapıların kuzeyde yapılması planlanıyor.

İstanbul’un Başakşehir, Sultangazi, Ayazağa, Gaziosmanpaşa, Etiler ilçelerine iyi haber gelirken iki ilçeye çok kötü uyarı geldi! - Resim : 1

ZEMİNİ SAĞLAM OLAN İLÇELER

ATV Haber'e konuşan Jeoloji Mühendisi Dr. İsak Yılmaz; Başakşehir, Sultangazi, Ayazağa, Gaziosmanpaşa, Etiler gibi bölgelerin zemininin daha sağlam olduğunu belirtti.

BEŞİKTAŞ’TA KİRALAR DÜŞTÜ

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, vatandaşların evlerini taşımak istediklerini ve sayının her geçen gün arttığını belirtti. Aşa, "Beşiktaş'ta şu anda 15 bin TL'den aşağı olmayan evlerin kiraları 10 bin TL seviyesine düştü. Fatih ilçesinde de aynı durum var. Vatandaşlar buralardan taşınmak istiyor" diye konuştu.