'İstanbul'un suyunun sigortası' Melen Barajı'nda son durum havadan görüntülendi

İstanbul suyunun sigortası olarak bilinen ve %64'lük bir doluluk oranına sahip Ömerli Barajı'nın su ihtiyacını karşılayan Melen Barajı'nın bütün etaplarının tamamlanmasında gelinen son durum havadan görüntülendi.

İstanbul’un suyunun sigortası olan ve Sakarya’nın Kocaali ilçesinde bulunan Melen Barajı, doluluk oranı yüzde 64 olan Ömerli Barajı’nı beslemeye devam ediyor.

Sürekli artış gösteren su ihtiyacını karşılayabilmek için hayati önem taşımakta olan Melen Projesi’nin tüm etapları tamamlandığında İstanbul’a yılda 1 milyar 77 milyon metreküp su sağlaması hedefleniyor.

İstanbul’un içme suyu sorununu uzun vadede garanti altına alması planlanan projenin 1’inci bölümünün tamamlanması ile birlikte 189 kilometre uzaklıkta Melen Nehri’nin suyu yaklaşık 15 yıldır İstanbul’a ulaşıyor.

Melen Barajı’nın yeni bir proje firmasına ihale edildiğini aktaran Aydoğan Mahalle Muhtarı Halim Yavuz, bölgede çalışmaların tekrar başlayacağını ifade etti.

İstanbul’un suyunun sigortası olan Melen havadan da görüntülendi.

"2008 SENESİNDEN BERİ İSTANBUL'A SU TAŞIYOR"

Barajın son durumu hakkında konuşan Aydoğan Mahalle Muhtarı Halim Yavuz, “Baraj, 2008 yılından beri İstanbul’a su basıyor. Büyük duvar olarak görünen yer büyük baraj yani kendi elektriğini üretecek olan yer. Bu baraj tam bitmedi. Basında ortaya çıkan çatlaklar meselesi de aslında biraz abartılıyor. Burası tamamen bitince daha fazla su olacak ama 2008’den beri İstanbul’a su basılıyor, İstanbul Melen’den su alıyor. Büyük baraj su toplamaya başlamadı ama İstanbul’a su gidip, gitmemesi ile alakası yok” dedi.