İşte AstraZeneca aşısı sonrası ölen ünlü BBC sunucusu Lisa Shaw hakkındaki MHRA raporu

AstraZeneca aşısı vurulduktan sonra ölen ünlü BBC sunucusu Lisa Shaw hakkındaki MHRA raporu açıklandı. Rapor, birçok ülkede yasaklanan AstraZeneca aşısı hakkındaki şüpheleri artırırken, tartışmalar da yeniden alevlendi.

İşte AstraZeneca aşısı sonrası ölen ünlü BBC sunucusu Lisa Shaw hakkındaki MHRA raporu

AstraZeneca aşısı olan ünlü BBC sunucusu Lisa Shaw, aşının yarattı komplikasyonların etkisi ile yaşamını yitirmesi İngiltere'yi yasa boğmuştu. MHRA'nın Lisa Shaw'un ölümüne ilişkin hazırlanan ölüm raporunu açıklaması ile AstraZeneca aşısı tartışmalarını yeniden gündemin ilk sırasına taşındı. 

3 hafta sonra beyin kanaması geçirdi

Soruşturmayı denetleyen Newcastle adli tabibi doktoru Karen Dilks, Lisa Shaw'un ilk AstraZeneca aşısını aldıktan üç hafta sonra yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Doktor raporunda ünlü BBC sunucusu Lisa Shaw'un aşı olduktan sonra aşırı baş ağırısı ile hastaneye kaldırıldığı ve beyin kanaması teşhisi konduğu yazıldı.

44 yaşındaki BBC sunucu Lisa Shaw'ın ölümü, birçok ülkede yan etkileri nedeni ile yasaklanan AstraZeneca ölümlerini alevlendirmişti. Açıklanan rapor ise büyüyen tehlikeyi destekler nitelikte oldu. 

Lisa Shaw'un ölümünün ardından bir açıklama yapan MHRA, ailesine taziye dileklerini ilettikten sonra, ünlü sunucunun beyninde pıhtı oluştuğunu ve beyin kanaması tedavisi olduktan sonra yaşamını yitirdiğini duyurdu. İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu MHRA,  açıklamasında ölümün AstraZeneca aşısının yan etkileri nedeni ile olup olmadığının araştırılacağınını vurguladı.

MHRA'nın açıklamasında trombositopeni ile birlikte oluşan kan pıhtılaşmasına ilişkin raporlarını üzerinde titizlikle çalıştıkları belirtildi.

MHRN: Aşının pıhtılara neden kanıtlanmadı ama...

Birleşik Krallık'ta kan pıhtısı oluşması nadir rastlandığı için 40 yaş altındakilere AstraZeneca uygulanıyordu. MHRA,  yaptığı açıklamalarda Oxford/AstraZeneca aşısının faydalarının çoğu insan için risklerden daha ağır basmaya devam ettiğini hatırlattı. Ajans, aşının pıhtılara neden olduğunu kanıtlamadığını, ancak bağlantının daha sıkı hale geldiğini söyledi.