Bill Gates'in yeni hedefi belli oldu

Koronavirüs salgınının başladığı 2019 yılından bu yana yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Bill Gates'in yeni hedefi belli oldu. Bill & Melinda Gates Vakfı’nın çocuk felcini yok etme çabaları kapsamında yaptıkları bağış dudak uçuklattı. İşte detaylar…

Bill Gates'in yeni hedefi belli oldu

Bill Gates ve eski eşi Melinda tarafından yönetilen Bill & Melinda Gates Vakfı, yeni bir bağışa imza attı. Fox News'de yer alan habere göre, vakfa dünya çapında çocuk felcini yok etme çabaları kapsamında 1.2 milyar dolar bağış yapıldı. Bill Gates yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Çocuk felcinin ortadan kaldırılması yakındır. Ancak şu an için hastalık bir tehdit olmaya devam ediyor. Birlikte çalışmak, bu hastalığı sona erdirebilir. Melinda French Gates konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu girişim çocukları çocuk felcine karşı korumaktan çok daha fazlasını yaptı. Sağlık sistemlerinin güçlendirilmesinde kilit bir rol oynadı.

Küresel Çocuk Felcini Yok Etme Girişimi, 370 milyon çocuğu aşılamak için 2026'ya kadar 4,8 milyar dolarlık fon sağlamayı hedefliyor.

Koronavirüs salgını süresince Gates öncesinde yaptığı açıklamalar nedeniyle komplo teorilerinin hedefi oldu. Herhangi bir kanıt bulunmamasına rağmen Gates'in şirketleri tarafından geliştirilen mikroçiplerin aşılar yoluyla insanlara yerleştirildiği öne sürüldü. Gates konu ile ilgili şu açıklamada bulunmuştu:

Gates Vakfı aşılarla, yeni aşıların icadıyla ve aşıları finanse etmeyle çok ilgileniyor. Bu çabalarla on milyonlarca hayat kurtarmış olmaktan gurur duyuyoruz.

Aşı karşıtlığı protestoları hakkında ne hissettiği sorulan Gates, bu ithamları tuhaf bulduğunu söylemişti.