İşte Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk ardından yazdıkları

 Milli Görüş siyasetinin önde gelen isimlerinden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, vefatının ardından AK Partili birçok isimden başsağlığı mesajı geldi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk için yayımladığı taziye mesajı...

İşte Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk ardından yazdıkları

Oğuzhan Asiltürk bugün tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde 86 yaşında hayatını kaybederek siyaset dünyasını yasa boğdu. Siyaset dünyasını yasa boğan kaybın ardından paylaşılan taziye mesajları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ağuzhan Asiltürk için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün vefat haberini aldığımız, Millî Görüş Vakfı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kıymetli ağabeyimiz Sayın Oğuzhan Asiltürk'e Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Mekânı cennet olsun." dedi.

 TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman:

"Çok üzgünüm. Değerli bir insan aramızdan ayrıldı ebediyete intikal etti. Allah gani gani rahmet eylesin. Değerli inanmış gerçekten inanmış bir insandı. Dürüst, faziletli ve azığıyla beraber gitti diyelim çok hizmetleri var örnek bir şahsiyet olarak hatırlanacak. Allah rahmet eylesin. İsmi unutulmayacaklardan birisidir. Kendisiyle beraber olmak nasip olmuştu. Birlikte siyaset yaptık. İnsan olarak baba olarak bir Müslüman olarak güzel bir hayat sürdü. Mekanı cennet olsun."

 

İlk mesaj AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Asiltürk'ün vefatı sonrası sosyal medya hesabından, "Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün vefatından büyük üzüntü duyduk. Merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun" mesajını paylaştı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş:

"Öncelikle Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun. Milletimizin camiamızın ailesinin bütün sevenlerinin başı sağ olsun. Gerçekten Oğuzhan ağabey Türk siyasetine damgasını vurmuş geride iz bırakmış olan önemli isimlerden birisidir. Yeniden büyük Türkiye'nin kurulması idealiyle çok genç yaşlarından itibaren milli görüş davasına omuz vermiş milli görüş davasının öncülerinden olmuş, imkanların olmadığı çok zor zamanlarda çok kötü günlerde bu davayı omuzlayarak gerçekten önemli bir görüş icra etmiştir. Allah rahmet eylesin."

Eski Bakan Bülent Akarcalı:

"Çok üzüldüm. Rahmetliyle bir ay önce düğünde beraberdir eşiyle birlikte gayet iyiydi. Çok üzüldüm aniden gitmesine. Hakikatten değerli bir arkadaşımızdı. 83-2002 arası kesintisiz birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde siyaset yaptık. Son derece ağır başlı, dengeli uzlaşmacı istikrar sağlayan bir kişilikti."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici:

"Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Oğuzhan beyle biz de dönem dönem bir araya geldik. Daha yakından tanıma imkanımız oldu. Hastaneye yattığını öğrendiğimde büyük üzüntü duydum. Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu önemli isimlerden bir tanesiydi."