Dikkat! Son tarih 1 Şubat

Emlak vergisi borçlarını 7256 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmak isteyen vatandaşlar için son tarih 1 Şubat 2021. Vergi borcu yapılandırması İnteraktif Vergi Dairesi'nin internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Dikkat! Son tarih 1 Şubat

Yapılandırma borcu ödeme işlemi için son başvuru tarihi 1 Şubat 2021'e kadar uzatıldı. 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsayan yapılandırma işlemi İnteraktif Vergi Dairesi'nin (www.ivd.gib.gov.tr) internet adresi üzerinden yapılacak.

7 gün 24 saat online gerçekleşen yapılandırma borcu ödeme başvurusunu tamamlayan mükellefler, 6-9-12 ya da 18 taksitle borcunu ödeyebilecek. Peşin ödemelerde ise faiz silme olanağı sağlanacak. 

Mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine İnteraktif Vergi Dairesinden (www.ivd.gib.gov.tr) başvuru yapabilecek. Vatandaşlar, ev ya da ofislerinden, bilgisayar veya akıllı cep telefonları üzerinden vergi işlemlerini 7 gün 24 saat online gerçekleştirebilecek. Mükellefler, yine yapılandırma ödemelerini de online şekilde bu sistemden tamamlayabilecek. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden başvurusu alınan mükellefler, belirlenen plana göre ödemelerini peşin veya taksitler halinde anlaşmalı bankaların kredi kartlarını kullanarak yapabilecek.