İşte İngiliz uyuşturucu baronu

İstanbul Narkotik polisinin Ambarlı limanında düzenlediği tarihi operasyonda 119 ton gübreye emdirilmiş halde ele geçirilen 228 kilo kokainle ilgili yakalanan İngiliz baronun görüntülerine TV100 ulaştı. İşte uyuşturucu baronu Anthony Murray'ın yakalanmadan önce kaldığı oteldeki son görüntüleri.

Kolombiya’dan gelen gemiye geçtiğimiz Ekim ayında Ambarlı Limanı’nda düzenlenen operasyonun detaylarına TV100’de yayınlanan Teknik Takip programından Devrim Tosunoğlu ulaştı. Uluslararası zehir tacirleri Türkiye’ye yüklü miktarda uyuşturucu getirmek için Kolombiyalı kartellerle anlaştı. İlk deneme Kolombiya polisine takıldı. Uyuşturucu baronları, kömür tozları içine gizlenmiş bir ton 100 kilo kokaini gemiyle İstanbul’a getirme hazırlığı yaparken Kolombiya polisine yakalandılar. Uyuşturucu tacirleri durmadı, yaklaşık 2 ay sonra ikinci bir sevkiyat için harekete geçti.

Batık N şirket buldular

Yakalanmamak için Türkiye’den, iflasın eşiğine gelmiş sicili temiz bir şirketle görüşmeler yapıldı. Uyuşturucu tacirleri şirket sahibi C.A’yla anlaştı. C.A. alacağı parayla şirketini batmaktan kurtaracaktı. Şirketin ticari faaliyetleri kapsamında bir yük ayarlandı. 4 konteynır ile boru yapımında kullanılan 119 ton gübreye 258 kilo kokain emdirildi. Görünürde gübre olan çuvallar konteynır ile birlikte Kolombiya’dan gemi ile yola çıktı. Tüm bunlar yaşanırken İstanbul narkotik polisi uluslararası uyuşturucu kartelinin bağlantılarını takip ediyordu. Narkotik ekibi, takip sırasında şebeke üyelerine gelen “yurt dışından ‘misafir’ gelecek iyi ağırlayın” mesajı üzerine tüm dikkatlerini bu meçhul misafir üzerine topladı.

Misafir ünlü İngiliz baron çıktı

Polis, gelecek misafirin bir dönem İngiltere'nin tanınmış müzik grupları olan Happy Monday's ve Black Grape gruplarının eski turne organizatörü Anthony Murray olduğunu belirledi ‘Doktor’ lakaplı Anthony Murray'in görevi İstanbul’a Kolombiya’dan gelen kokaini ayrıştırmaktı.

Gemi geldi oparasyon başladı

İstanbul narkotik dedektifleri Anthony Murray'in Sirkeci’de bir otele yerleştiğini tespit etti. Polisin takibindeki Murray, uyuşturucu boranlarından Ş.Z. ile defalarca buluştu. Polis takibini sürdürürken Kolombiya’dan hareket eden gemi 30 Eylül’de İstanbul Ambarlı limanına yanaştı.

Uyuşturucu M.D. şebeke üyesine şifreli ‘4 misafiri sorunsuz çıkarın’ mesajı yolladı. Bu mesajın ardından narkotik polisi operasyonun düğmesine bastı Ambarlı Limanı'nda düzenlenen operasyonda gemideki 4 konteynerde arama yapıldı. aramada çuvallar içinde 119 ton gübre bulundu. Çuvallarda yapılan kimyasal analizde gübrelere 258 kilo kokain emdirildiği belirlendi.

Operasyonda uyuşturucu ticaretinin Türkiye ayağını yürüten baronlar Ş.Z ve M.D. ile birlikte 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ikinci ayağında ise İngiliz organizatör vardı.

İngiliz baron otelden kaçmaya çalıştı

Murray’i adım adım izleyen polis Sirkeci’de kaldığı otelden kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakaladı. İngiliz organizatörün yakalanmadan dakikalar önce otelde yaşadığı panik anlarının görüntülerine Teknik Takip’den Devrim Tosunoğlu ulaştı. Otelin kamera görüntülerine göre murray, kokainlerin polis tarafından ele geçirildiğini öğrenir öğrenmez soluğu lobide aldı. Murray kaçma hazırlıkları yaparken İstanbul Narkotik polisi dışarıda onu bekliyordu. Murray taksiye binmeden yakalandı.