İşte NATO'nun troll ordusu: NAFO

Rusya’yla Amerika arasındaki istihbarat savaşları başka bir seviyeye ulaştı. 2016 Amerikan seçimlerine Rus trollerinin etkisi hala tartışılırken NATO da kendi sosyal medya ekibini kurdu. İşte nato’nun troll Ordusu “NAFO”...

NATO, NAFO ile sosyal medyada “Ben de varım” dedi. Ukrayna yanlısı paylaşımlarla Rus karşıtlığına destek vermeye başladı.

Rusya’nın Ukrayna işgaliyle, savaş sosyal medyaya taşındı. NATO da karşı propaganda için kolları sıvadı. Hatta harekete geçti. İttifak sosyal medyaya ağırlık vermeye başladı.

Aslında, sosyal medya manipülasyonu iddiası, 2016 yılında gündeme geldi. Donald Trump’ın başkan seçildiği seçimlere, “Rus müdahalesi” tartışma yarattı.

Amerikan Merkezi Haberalma teşkilatı CIA, iddiaları araştırdı.

CIA raporuna göre, 2016 yılındaki amerikan seçimine yapılan müdahale hackerlar tarafından değil, sosyal medya trolleri tarafından gerçekleştirildi.

Raporda, Rus trollerin, seçmeni demokrat aday Hillary Clinton yerine Trump’a yönlendirecek algı operasyonları yaptığına dikkat çekildi.

Ukrayna savaşının başlamasıyla, istihbarat örgütleri, cıa raporunu uygulamaya soktu. İstihbarat örgütleri, sosyal medyaya ağırlık verdi. Hatta NATO da kendi sosyal medya ekibini kurdu.

Adı NAFO, yani Kuzey Atlantik Biraderler Organizasyonu. Sembolü ise, Şiba-İnu türündeki köpek.

Batılı uzmanlara göre internet kültüründe popüler olan Şiba İnu türü köpeğin sembol olarak seçilmesi de NATO’nun genç kuşaklara ulaşmasını sağlıyor...

NATO’nun sosyal medya organizasyonu, Rusya’nın şubat ayındaki Ukrayna işgalinin hemen sonrasında faaliyete başladı. Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla, Rus karşıtlığı yaparak, Ukrayna’ya tam destek veriyor.

Kuzey Atlantik Biraderler Organizasyonu, özellikle Twitter’da Rusya ve Rus lider Putin’le dalga geçen paylaşımlar yapıyor. NATO ve Ukrayna yanlısı şakalar ve karikatürler de yayınlanıyor.

NAFO’nun sosyal medya hesabında, ukrayna askerlerinin, rus askeri araçlarının ele geçirilmesi, “Zafer” başlıklarıyla paylaşılıyor.

NATO’nun troll hesabında, Rus saldırılarıyla yerle bir olan bölgelerin videoları paylaşılarak, Rus düşmanlığı yayılıyor.

ATO da 2016 amerikan seçimlerinin intikamını, rusya’nın kendi kozuyla almaya başladı. tüm dünyada eleştirilerin odağındaki troll akımına kayıtsız kalamadı.