İşte saç ekiminde ölüme götüren anlar! O doktorun ifadesine tv100 ulaştı

İtalya’dan İstanbul’a saç ekimi için geldiği hastanede hayatını kaybeden İbrahim Gül’ün ölümüyle ilgili tutuklanan doktorunun ifadelerine tv100.com ulaştı. Doktor Mehmet Albayrak “Tüm tahlilleri iyiydi. Saç ekimi sırasında göğsümde ağrı var dedi. Mavi kod verdim. Şoklama yaptılar ama kurtaramadılar”

İşte saç ekiminde ölüme götüren anlar! O doktorun ifadesine tv100 ulaştı

İtalya’dan İstanbul’a saç ekimi için geldiği hastanede hayatını kaybeden İbrahim Gül’ün ölümüyle ilgil tutuklanan doktorunun ifadelerine tv100.com ulaştı. Doktor Mehmet Albayrak “Tüm tahlilleri iyiydi. Saç ekimi sırasında göğsümde ağrı var dedi. Mavi kod verdim. Şoklama yaptılar ama kurtaramadılar”

İstanbul Bağcılar’da özel bir hastanede saç ekimi yaptırdığı sırada hayatını kaybeden İbrahim Gül ile ilgili soruşturmada tutuklanan saç ekim uzmanı Doktor Mehmet Albayak’ın ifadeleri ortaya çıktı. Saç ekimi sırasında fenalaşarak hayatını kaybeden evli ve 1 çocuk babası 28 yaşındaki İbrahim Gül’ün şüpheli ölümü ile ilgili soruşturma kapsamında suçlanan Doktor Mehmet Albayrak ifadesinde tüm önlemlerin alındığını iddia etti.

“Tahlilleri normal çıktı”

İfadesinde İtalya’da yaşayan İbrahim Gül’ün 6 ay önce hastaneye ulaştığını ve saç ekimi için randevu aldığını belirten Doktor Mehmet Albayrak o gün yaşananları şöyle anlattı: “ Kendisine herhangi bir hastalığının olup olmadığını, kullandığı ilaçları ve alerjisi olup olmadığını sorduk. Bize hiçbir hastalığının olmadığını söyledi. Ardından saç ekimi işlemi öncesi kan tahlilleri yapıldı. Tahlil sonuçlarının hepsi normal çıktı.”

“Tansiyonu düştü Mavi kod verdim”

Doktor Mehmet Albayrak ifadesinde saç ekimi işleminin başladığı sırada bir anda İbrahim Gül’ün fenalaştığını belirterek şunları anlattı: “Saç ekimi işlemi başladıktan sonra ense bölümünden giriftler alınırken şahıs fenalaşmaya başladı ve göğüs bölgemde ağrı var dedi. Tansiyonunu ölçtüm. Bir miktar düşük olduğunu görünce hemen mavi kod (acil müdahale) verdim. Müdahale ekibi gelene kadar oksijen desteği sağladım."

Kalbine şoklama yaptılar ama…

Doktor Albayrak hastanede görevli kardiyoloji uzmanlarının hemen İbrahim Gül’e müdahale ettiklerini belirterek şöyle devam etti: “Kalp ritimleri bozuktuk. Şoklama yaptılar. Kalp krizi geçirdiğini değerlendirdiler ve anjiyo yaptılar. Anjiyoda kalbindeki ana damarın tıkalı olduğu belirlendi ve stent takıldı. Operasyon başarılı geçtiği söylendi ancak yoğun bakımda şahıs ölmüş”

Doktor Mehmet Albayrak İbrahim Gül’ün ölümünde kendisinin bir ihmalinin olmadığını belirtti. Doktor Albayrak savcılık tarafından sevk edildiği mahkemece taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan tutukladı.