14 yeni fakülte kuruldu

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 14 yeni fakülte kurulurken, 10 yüksekokul, 5 enstitü ve 3 fakülte kapatıldı. Kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

14 yeni fakülte kuruldu
Fotoğraf: Marmara Üniversitesi

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'nin 18 Nisan 2019 tarihli sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre kurulan fakülte ve enstitüler şu şekilde:

Bartın, Bolu Abant İzzet Baysal, Burdur Mehmet Akif Ersoy ve Mersin üniversitelerine spor bilimleri fakültesi; Çanakkale Onsekiz Mart, Mardin Artuklu, Munzur ve Osmaniye Korkut Ata üniversitelerine sağlık bilimleri fakültesi; İskenderun Teknik Üniversitesi’ne havacılık ve uzay bilimleri ile turizm fakülteleri; Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne sanat, tasarım ve mimarlık fakültesi; Sanko Üniversitesi’ne lisansüstü eğitim enstitüsü; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne mimarlık, güzel sanatlar ve tasarım fakültesi; Tarsus Üniversitesi’ne mühendislik fakültesi; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne uygulamalı bilimler fakültesi; Eskişehir Teknik ile İstanbul Kültür Üniversitelerine lisansüstü eğitim enstitüsü; Marmara Üniversitesi’ne bağlı İslam ekonomisi ve finansı enstitüsü; Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ise kenevir araştırmaları enstitüsü kuruldu.

Ayrıca Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı Özbekistan'da Buhara İbni Sina Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kuruldu.