Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni gelişme

Muhsin Yazıcıoğlu ile beş kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası davasında, FETÖ'den açığa alınan polis kaza gününe dair önemli bilgiler verdi ve İstihbarat Müdürü Dursun Özmen'in Yazıcıoğlu'nun durumunun iyi olduğu yönünde bilgi notu hazırlatarak 81 ile gönderttiğini itiraf etti

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu 2009'da yanında bulunan beş kişiyle beraber bir helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Kazanın Üzerinden 10 Yıl Geçti

Yazıcıoğlu'nun kazaya mı yoksa bir suikasta mı kurban gittiği hala belirlenemedi.

Helikopter kazasıyla ilgili dönemin Kahramanmaraş Emniyet İstihbaratın müdürlerinden Dursun Özmen'in arama çalışmalarını geciktirmekle suçlandığı davada önemli bir gelişme yaşandı.

Kahramanmaraş 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanık olarak dinlenen ve Fetö'den açığa alınan polis İsmail Kaya, olay gününe dair itiraflarda bulundu.

Kaya, kestirme yöntemi ile kaza yerinin 1.5 kilometre yakınına kadar tespitin yapılmasına tanık olduğunu ancak kaza yerinin bulunamamasına anlam veremediğini belirtti.

Polis memuru Kaya, olay günü Emniyet Müdürü Dursun Özmen'in kaza ile ilgili televizyona bakarak polis memuru Sezgin Bozkurt'a bilgi notu yazdırdığını , polis memurunun ise "Amirim bu ifadeler insanı ipe götürür, göndermeyelim’ şeklinde" konuştuğunu anlattı.

Bilgi notlarını için 81 ile gönderin talimatı aldığını belirten polis Kaya ,Şube Müdürü Mehmet Karatekin'inde bilgi notlarının gönderildiği hard diski aldığını ve ortadan kaybettiğini söyledi.

Mahkeme Polis Memuru Kaya'nın bahsettiği kestirme kayıtlarının Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beş kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası davasında konuşan FETÖ'den açığa alına polis kaza gününe dair önelli bilgiler verdi. Tanık polis, İstihbarat Müdürü Dursun Özmen'in Yazıcıoğlu'nun durumunun iyi olduğu yönünde bilgi notu hazırlatarak 81 ile gönderttiğini itiraf etti.