İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında yeni gelişme! 3 sanık hakkında karar

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 99 kişinin ise yaralandığı bombalı terör saldırısında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır'ın arasında bulunduğu 18'i tutuklu 36 sanığın yargılandığı davada 3 sanık hakkında karar çıktı. Mahkeme, 3 sanığın tahliyesine karar verdi.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında yeni gelişme! 3 sanık hakkında karar

İstanbul'un en işlek bölgelerinden olan İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde bir bankın üzerine bırakılan bomba 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

18'i tutuklu 36 sanığın yargılandığı davada 3 sanığın tahliyesine karar verildi.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de bir bankın üzerine bırakılan patlayıcı maddenin patlaması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 99 kişi de yaralandı.

1200 kamera kaydını izleyen ekipler, kısa sürede bombanın bir kadın tarafından caddedeki banka bırakıldığını belirlendi.

Saldırganın kaçtığı güzergahlardaki kamera kayıtlarını inceleyen ekipler sürdürdüğü takip neticesinde Ahlam Albashır'ı 14 Kasım 2022 saat 02.55'te Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde saklandığı evde yakaladı.